Ursii din rezervatia Zarnesti, vedete pe National Geographic

Luni, 05 August 2013, ora 21:08
3631 citiri
Ursii din rezervatia Zarnesti, vedete pe National Geographic

Jurnalistii de la National Geographic au vizitat rezervatia de ursi LiBEARty Zarnesti din judetul Brasov, pentru a afla cum reusesc angajatii sanctuarului sa salveze ursi din conditii ingrozitoare.

"Ursul brun romanesc este, daca nu un una din speciile iconice ale Romaniei, un simbol al salbaticiei si al padurii", scriu jurnalistii straini, citati de Biz Brasov.

"Romania este o casa pentru o mare populatie de ursi bruni, care sunt de gasit in principal in Muntii Carpati si nu exista niciun dubiu ca acestia reprezinta o atractie turistica", se mai arata in reportajul amintit.

Revista National Georgraphic mai scrie ca multi dintre acesti ursi nu s-au nascut in captivitate, dar dupa ce au fost luati din salbaticie si supusi la anumite niveluri de cruzime, se observa din comportamentul lor ca nu pot uita cum au fost tratati - separarea de habitatul natural, plasarea in custi, pierderea vietii obisnuite, controlul de catre oameni si utilizarea de medicamente, dieta saraca si alti factori care pot induce stres mental si fizic.

"A fost minunat sa avem oportunitatea de a vizita sanctuarul - nu este o gradina zoologica, ci un loc de speranta in viitor", se mai arata in reportajul National Geographic.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ursi rezervatie Zarnesti, #National Geographic ursi Romania , #proiecte mediu
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Unul dintre locurile din Romania, despre care nu se vorbeste de rau!