Patrula de Reciclare primeste Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae al Romaniei

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 16:42
2924 citiri
Patrula de Reciclare primeste Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae al Romaniei
foto: rorec.ro

Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei acorda Inaltul Patronaj programului national de educatie de mediu Patrula de Reciclare.

Principele Nicolae recunoaste astfel performantele exceptionale ale celor peste 1.800 de profesori si 70.000 de copii si tineri care, in ultimii 5 ani, au promovat comportamentul responsabil fata de natura si au contribuit la colectarea selectiva a aproape un milion de kilograme de deseuri electrice in Romania!

Patrula de Reciclare a deschis un drum nou si a devenit un reper in educatia de mediu, in Romania. Profesorii si copiii din Patrula au produs o schimbare pozitiva concreta nu numai prin cantitatile de deseuri electrice la a caror colectare contribuie dar, mai ales, prin faptul ca incurajeaza romanii sa dovedeasca respect, responsabilitate si solidaritate, valori care se circumscriu Viziunii pe 30 de ani a Casei Regale.

Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae, care sustine proiecte nationale si internationale de prestigiu in domeniul mediului si educatiei, incununeaza performantele agentilor si profesorilor voluntari realizate prin munca, perseverenta si creativitate dar si pe ale Suporterilor cu ajutorul carora copiii ne ajuta sa fim europeni mai harnici si sa avem o tara mai curata.

"Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae onoreaza eforturile neobosite ale dascalilor si agentilor Patrulei de a convinge romanii ca singurul gest legal si corect pe care il putem face cu deseurile electrice este sa le trimitem la reciclare. De cinci ani incoace, datorita copiilor, profesorilor, parintilor, firmelor si institutiilor care ni s-au alaturat ca Suporteri ai programului, colectarea selectiva a acestor deseuri a devenit, deja, in multe comunitati, un obicei. Datorita lor, peste 2.000.000 de romani sunt mai constienti de impactul deseurilor asupra mediului si 930.000 kg de DEEE au luat drumul reciclarii, in loc sa ajunga la gropile de gunoi, pe camp sau in apele raurilo" declara domnul Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiei RoRec.

Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae al Romaniei onoreaza reusitele Patrulei la nivel national, dar aduce si noi angajamente de performanta si prestigiu. In acest context exceptional programul va celebra atat recordul colectarii unui milion de kg de deseuri electrice in Romania, cat si premiantii locali ai editiei 2014-2015 care vor fi anuntati pe 5 iunie, de Ziua Mediului.

Patrula de Reciclare

Patrula de Reciclare este programul national de educatie de mediu desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educatiei Nationale si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare locale. Programul se afla sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei.

Patrula de Reciclare reuneste sute de profesori si mii de elevi care incurajeaza comportamentul responsabil fata de mediu in randul comunitatilor lor, promovand colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) prin activitati de informare si proiecte creative.

Ziare.com sustine Patrula de Reciclare!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#patrula reciclare patronaj principe, #Rorec Principe Nicolae Romaniei , #reciclare