Ziare.com

Proiect pilot in Romania: Sacii cu deseuri reciclabile vor fi preluati de la usa apartamentului

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 22:34

   

Proiect pilot in Romania: Sacii cu deseuri reciclabile vor fi preluati de la usa apartamentului
Serviciul public de salubrizare din Galati va lansa incepand de saptamana viitoare un proiect pilot de colectare selectiva a deseurilor provenite din gospodarie, potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de Presa al Primariei.

Proiectul pilot se va desfasura in cadrul asociatiei de locatari nr. 758, una dintre cele mai mari asociatii din oras, care cuprinde 33 de scari de bloc cu 770 de apartamente.

Cetatenii vor fi informati cu privire la faptul ca in sacii primiti se vor colecta numai deseuri reciclabile uscate - hartie, plastic, PET, doze de aluminiu, cutii de tabla etc. - necontaminate, respectiv fara resturi alimentare sau lichide, urmandu-se instructiunile din fluturasii publicitari pe care ii vor primi.

Astfel, in zilele de luni si joi ale fiecarei saptamani, locatarii unde se desfasoara proiectul pilot vor pozitiona langa usa de la intrare, in exterior, sacii menajeri continand deseurile, urmand ca personalul Asociatiei de Locatari sa ii ridice in intervalul orar 8:00 - 10:00 si sa-i predea Serviciului Public Ecosal.

Potrivit reprezentantilor Primariei, deseurile amestecate nu vor fi ridicate de la usa apartmentului, iar gunoiul menajer va fi in continuare depozitat la punctele de colectare existente.

Prin acest nou sistem se urmareste cresterea gradului de colectare selectiva direct de la sursa si implicit cresterea veniturilor Ecosal, astfel incat contributia la Fondul de Mediu datorata de Primaria Galati pentru neatingerea cotelor privind colectarea selectiva sa se diminueze sau sa dispara.

De asemenea, se estimezaa ca o cantitate mai mica de deseuri menajere va fi depusa in containere (doar cele nereciclabile), lucru care va conduce la o frecventa mai mica a ridicarii containerelor, avand ca rezultat scaderea consumurilor pentru masinile Ecosal.

Totodata, va scadea cantitatea de deseuri depuse in depozitul ecologic si va creste durata de exploatare a rampei de gunoi Tirighina.

In functie de rezultate si cu informatiile stranse pe durata celor doua luni ale proiectului pilot, autoritatile doresc extinderea in viitorul apropiat a sistemului de colectare la sursa la toate scarile de bloc de pe raza municipiului Galati.

Citeste si Top 3 orase din Romania care sunt fruntase la reciclare - Bucurestiul nu se afla printre ele


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3339 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Minciuni frumos ambalate

In Galati se colecteaza "selectiv" de cativa ani.
Adica la ghena ai trei containere in care fiecare depune selectiv.
Dar stiti ce fac gunoierii, carora pina de ***and le-a fost sef chiar actualul Primar???
Continutul fiecarui container il arunca intrun camion (o bena mare) alandala, de-a valma, laolalta, deoarece cuva/bena NU este compartimentata!
Si-atunci nu e bataie de joc?

 

Rampa de gunoi

"Tirighina"...ce destin!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor