Piedone instaleaza noi recipiente pentru reciclare in sectorul 4

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 21:50
1683 citiri
Piedone instaleaza noi recipiente pentru reciclare in sectorul 4

Primarul Cristian Popescu "Piedone" a incheiat un acord cu o firma de salubrizare, urmand ca in sectorul 4 sa fie instalate noi recipiente pentru colectarea selectiva a deseurilor, in vederea reciclarii.

Pe raza sectorului 4 au fost amenajate 11 puncte speciale, destinate colectarii selective a deseurilor, in urma unui acord de parteneriat intre Primaria Sectorului 4 si Eco Box Media, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com

Este vorba despre un proiect - pilot, unic pe raza Capitalei si implementat exclusiv din resurse extra-bugetare, ce a presupus amplasarea a 11 cutii pentru colectarea selectiva a aluminiului din doze, a hartiei si plasticului din spatiile publice.

Cutiile Eco Media sunt asimilate drept mobilier stradal premium, fiind realizate din aluminiu vopsit in camp electrostatic si au forma unui paralelipiped cu dimensiunile 100 x 48 x 146 cm.. Acestea permit o foarte buna acoperire a zonelor, conferind un aspect civilizat si estetic intersectiilor din Sectorul 4.

Rolul acestor cutii este acela de a rezolva problema colectarii deseurilor care provin din ambalaje, problema pe care cetatenii o intampina in trafic, in plin centrul orasului, unde cosurile de gunoi amplasate de firmele de salubritate, se umplu repede, deseurile ajungand pe carosabil si trotuare.

Cele 11 cutii sunt decorate cu imagini ale unui camp cu iarba, una dintre laturi informandu-i pe cetateni referitor la avantajele colectarii selective a plasticului, hartiei si aluminiului.

Proiectul implica si operatorul de salubritate cu care Primaria Sectorului 4 se afla sub contract, acestuia revenindu-i obligatia ridicarii deseurilor din ambalaje si valorificarii lor prin reciclare.

Diversificand ideea de reciclare, partenerul Autoritatii Locale a propus ca locatii, mai multe intersectii din Sectorul 4, precum Piata Unirii, Dimitrie Cantemir, Marasesti si Tineretului.

"Suntem decisi sa ne implicam in dezvoltarea unor programe noi, care sa ajute la conservarea mediului in care nu doar sa locuim, ci, sa si traim. Continuam sa informam, incercand sa educam constiinta civica, in spiritul protejarii mediului si a pastrarii unui spatiu public curat si civilizat", a declarat Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Piedone, #Cristian Popescu, #recipiente reciclare, #reciclare, #colectare selctiva deseuri , #salubrizare