Ce probleme are planeta din cauza poluarii din Asia

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 09:00
7551 citiri
Ce probleme are planeta din cauza poluarii din Asia

Poluarea din Asia modifica temperatura intregii planete, incet, dar sigur, arata un nou studiu al cercetatorilor americani. America de Nord ar putea fi cea mai afectata de vremea rece provocata de smogul asiatic.

Coordonatorul cercetarii, Yuan Wang, spune ca vremea poate suferi schimbari anormale in emisfera nordica, printre cele mai afectate state putand fi SUA si Canada, scrie CNN.

Expertii in domeniu au facut publice detalii dintr-un studiu efectuat de-a lungul a zece ani, articolul pe aceasta tema fiind publicat in revista "Proceedings of the National Academy of Sciences" (PNAS).

Poluarea provine in mare parte din zona Asiei. In ianuarie, americanii au inregistrat la Beijing (China) un nivel de 18 ori mai ridicat al poluarii fata de limita recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In acelasi timp, intr-un raport al universitatilor americane Yale si Columbia se punea intrebarea daca nu cumva poluarea din New Delhi (India) se situeaza la un nivel mai mare decat in Beijing.

Wang si colegii sai sunt de parere ca poluarea din aceste orase asiatice devine o problema globala. Procesarea substantelor petrochimice si arderea combustibililor fosili in astfel de economii duc la acumularea de aerosoli in atmosfera, acestia fiind particule fine suspendate in aer.

Aerosolii determina racirea planetei, fenomenul fiind exact opusul incalzirii globale. Un asemenea proces are capacitatea de a duce si la formarea unor furtuni violente.

Particulele fine ajung si in zona Pacificului, o consecinta posibila fiind micsorarea temperaturii pe intreaga planeta.

Expertii mai cred ca problemele din SUA, inregistrate in aceasta iarna, ar fi fost provocate de poluarea din Asia.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#poluare Asia, #China poluare record, #Asia poluare planeta , #stiri mediu