Costul catastrofelor naturale a atins un nivel record in 2017

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 21:47
1767 citiri
Costul catastrofelor naturale a atins un nivel record in 2017
Foto: Arhiva Hepta.ro

Costul catastrofelor naturale a atins un nivel record in 2017, arata un studiu publicat marti de grupul elvetian de reasigurari Swiss Re, care si-a revizuit in sus estimarile preliminare publicate la finele anului trecut, transmit AFP si Reuters.

Grupul elvetian sustine ca pierderile economice provocate anul trecut de catastrofele naturale si dezastrele provocate de om s-au ridicat la 337 miliarde dolari (273 miliarde euro). Din suma totala, costurile suportate de companiile de asigurari s-au ridicat la 144 miliarde de dolari, ceea ce face din 2017 cel mai costisitor an din istorie pentru asiguratori.

In luna decembrie a anului trecut, Swiss Re a dat publicitatii o estimare preliminara conform careia pierderile economice s-au situat la 306 miliarde dolari, iar costurile pentru asiguratori la 136 miliarde dolari, insa a precizat atunci ca aceste cifre preliminare urmeaza sa fie revizuite tinand cont in special de amploarea pagubelor provocate de uragane.

America de Nord a fost lovita in mod special in 2017, conform noilor estimari ale Swiss Re, de uraganele Harvey, Irma si Maria, care au provocat pierderi de 217 miliarde de dolari si costuri de 92 miliarde dolari pentru asiguratori, ceea ce face din 2017 al doilea cel mai costisitor sezon de uragane pentru asiguratori dupa uraganele Katrina, Rita si Wilma in 2005.

De asemenea, costul incendiilor a atins si el un nivel record pentru asiguratori care au acoperit solicitari de despagubiri in valoare de 14 miliarde dolari, in special din cauza incendiilor care au devastat California, Canada si Portugalia.

Anul 2017 a fost marcat de numeroase catastrofe naturale, precum incendii si uragane, la care s-au adaugat ciclonul Debbie din Australia si cutremurele de pamant din Mexic. Peste 11.000 de persoane au decedat sau sunt disparute in 2017 din cauza catastrofelor naturale si dezastrele provocate de om, adauga Swiss Re, al doilea grup mondial de reasigurari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#catastrofe naturale record 2017 , #stiri mediu