Dezastrul omenirii: Lipsa resurselor si lupta pentru supravietuire

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 14:24
8434 citiri
Dezastrul omenirii: Lipsa resurselor si lupta pentru supravietuire
Foto: tabpimps.com

Planeta noastra nu are resurse naturale nelimitate. Daca vom dori sa pastram acelasi nivel al consumului si in viitor, vom avea nevoie de inca trei planete precum Terra.

Intr-o analiza a publicatiei Pravda, se arata ca avem toate motivele sa fim ingrijorati cu privire la viitorul omenirii pe Terra. Analistii de specialitate afirma ca anul 2023 va fi cel in care vom fi pe un drum fara posibilitate de intoarcere.

Semne rele pentru viitor

In acea etapa a evolutiei lor, consumatorii vor avea posibilitatea de a disparea sau de a-si schimba radical stilul de viata. Oamenii inca fac risipa de energie acum si cheltuie sume uriase pentru propria satisfactie. Mancarea, alcoolul, distractia si imbracamintea sunt prioritatile celor mai multi, dar totul se va imputina in viitor.

Mai multi specialisti finlandezi au publicat recent cartea "We Were Consumers: Four Scenarios in 2023". Ei vorbesc in ea despre anul 2023 ca unul foarte important in evolutia omenirii. Daca pana atunci vom polua tot atat de mult planeta din cauza activitatii industriale, dezastrele naturale globale vor fi inevitabile.

Consum prea mare

Expertii spun ca in prima decada a secolului 21 fiecare om a consumat in medie de 1,25 de ori mai multe resurse decat i-ar fi permis biosfera Terrei. De exemplu, un locuitor al Finlandei a consumat de patru ori mai multe resurse.

Pentru producerea unui litru de lapte sunt consumati 140 de litri de apa. Producerea unui hamburger inseamna consumul a 2.385 de litri de apa. Nu in ultimul rand, un kilogram de carne de vita necesita un consum de 22.000 de litri de apa.

Chiar avem nevoie de tot?

Oamenii nu au nevoie de atat de multa mancare sau de atatea haine. Perioadele grele din istoria noastra au aratat ca putem trai si altfel. Cumparam produse nu pentru ca avem nevoie de ele, ci pentru ca ni se creeaza impresia ca vom trai intr-o lume minunata.

Cumparam iluzii de frumuseste si putere prin masinile pe care le achizitionam si hainele pe care le imbracam.

In viitor, apa potabila va deveni o raritate, inundatiile vor face ravagii in multe locuri ale Terrei, cel mai mult avand de suferit cei bogati. Comertul global va inceta, caci nu vom mai avea resurse pentru a putea transporta bunurile produse.

In plus, vom fi mult mai atenti la resursele consumate si ii vom sanctiona prompt pe cei care nu vor respecta aceste principii, mai afirma specialistii referitor la viitorul Pamantului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#viitor resurse Pamant, #consum resurse Pamant , #stiri mediu