Majoritatea europenilor spun ca ar renunta la masini ca sa protejeze mediul

Joi, 24 Martie 2011, ora 18:27
1242 citiri
Majoritatea europenilor spun ca ar renunta la masini ca sa protejeze mediul

Majoritatea europenilor spun ca ar renunta la masini si ar circula cu transportul in comun, pentru a proteja mediul, arata un sondaj realizat de Comisia Europeana.

Sondajul realizat in toate cele 27 de tari membre arata ca doua treimi din soferi spun ca ar accepta o masina cu viteza mai mica, daca aceasta ar garanta reducerea cantitatii de emisii de carbon, potrivit unui comunicat al CE.

Cei mai multi soferi aleg sa conduca o masina din comoditate, insa 71% dintre soferi spun ca iau in calcul varianta utilizarii transportului public, daca ar fi posibil sa cumpere un singur bilet pentru toate mijloacele de transport in comun.

Sondajul arata si ca soferii ar fi dispusi sa renunte la masini, daca se fac imbunatatiri la mijloacele de transport in comun. 65% spun ca ar folosi transportul in comun daca ar fi mai usor de facut transferul de la un mijloc de transport la altul, 52% considera ca e nevoie de mai multe informatii despre program, iar 47% spun ca vor sa cumpere bilete pentru transportul in comun online.

Majoritatea soferilor (66%) sustin ca ar fi dispusi sa aiba o masina mai mica daca astfel s-ar reduce emisiile de carbon, pe cand 60% din soferi spun ca ar fi dispusi sa cumpere o masina mai scumpa, in acelasi scop. Majoritatea soferilor (53%) sunt de acord cu masurile de inlocuire a bateriilor clasice cu baterii economice.

71% dintre soferi spun ca transportul public nu este la fel de convenabil ca masina personala, iar 72% cred ca transportul in comun nu are destule conexiuni pentru a putea fi folosit, 49% sustinand ca acesta este un factor important in decizia de a folosi masina personala.

"Rezultatele sunt bune, pentru a intari eforturile Uniunii Europene cu privire la sustenabilitatea transportului. Arata ca oamenii inteleg care este miza si sunt dispusi sa faca un efort individual pentru a reduce impactul asupra mediului. Initiative inteligente, precum planurile de plata eficiente si un singur bilet pentru toate mijloacele de transport uzeaza de tehnologie de ultima generatie si permit cetatenilor sa ia o decizie informata cu privire la modul in care calatoresc", a declarat Siim Kallas, comisarul european pentru transport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#renunta masina mediu, #sondaj masini Europa, #protectie mediu , #stiri mediu