Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marea Britanie, acuzata ca voia sa fenteze UE in ceea ce priveste limitele poluarii: Documente secrete ajunse in presa

Sambata, 14 Mai 2016, ora 18:46
3398 citiri
Marea Britanie, acuzata ca voia sa fenteze UE in ceea ce priveste limitele poluarii: Documente secrete ajunse in presa
Foto: Twitter/Rory Stewart

Documente secrete facute publice recent arata ca Marea Britanie incerca sa fenteze UE in ceea ce priveste normele de poluare.

Conform documentelor, guvernul britanic voia sa nu respecte normele de poluare stabilite de UE, pentru a favoriza niste mari afaceri, arata The Guardian.

Insusi ministrul britanic al Mediului le-ar fi spus, conform documentelor, unor membri conservatori ai Parlamentului European sa sprijine o clauza care sa permita depasirea de catre regat a acestor limite.

Legislatia menita sa forteze statele membre UE sa se limiteze la un nivel maximum al emisiilor pana in 2030 este in prezent analizata la Bruxelles.

Dezvaluirile au loc in contextul in care guvernul britanic recunoaste faptul ca poluarea aerului reduce speranta de viata in regat cu sase luni, in medie.

Poluarea din aer a ajuns sa ucida mai multi oameni decat abuzul de alcool si droguri

Asa dupa cum se arata in documente, ministrul britanic al Mediului, Rory Stewart, le-a transmis europarlamentarilor ca limitele stabilite pentru fiecare stat membru UE nu reprezinta ceva realizabil si nici nu sunt bazate pe dovezi, nu respecta proportiile. Acesta sfatuia europarlamentarii sa sprijine un amendament care sa dea Marii Britanii "flexibilitate" sa-si ajusteze singura, dupa nevoie, aceste limite.

Un domeniu favorizat astfel de amendament ar fi fost industria masinilor.

Un raport facut public joi de Organizatia Mondiala a Sanatatii a aratat ca poluarea a crescut, la nivel global, cu 8% in ultimii cinci ani.

In Marea Britanie, cel mai poluat oras e Port Talbot (industrial), din Tara Galilor, aerul sau avand o calitate mai slaba decat cel din Londra, Glasgow, Southampton si Leeds. La polul opus se afla Iverness, Bournemouth, Newcastle si Sunderland, acestea fiind orasele cu cel mai curat aer.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#documente secrete poluare Marea Britanie, #Rory Stewart documente secrete europarlamentari, #norme poluare UE, #poluare Europa , #stiri mediu