Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O cantitate incredibila de gunoaie toxice ameninta SUA

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 23:31
3876 citiri
O cantitate incredibila de gunoaie toxice ameninta SUA
Foto: Fox News

O cantitate uriasa de gunoaie toxice provenite din Japonia se indreapta spre coastele SUA. Suprafata pe care ele se intind este mai mare decat cea a statului american Texas.

Ramasitele care au plutit in deriva in ocean in ultimii ani provin de la cutremurul si tsunamiul care au devastat Japonia in anul 2011, scrie Fox News. Atunci au murit aproximativ 16.000 de oameni, iar 1,5 milioane de tone de gunoaie au ajuns in apele Oceanului Pacific.

Monstrul toxic al Japoniei

Acestea se gasesc in prezent intr-o zona marina situata intre California si Hawaii. Oficialitatile americane in domeniu (National Oceanic and Atmospheric Administration-NOAA) nu au publicat inca estimarea exacta a zonei in care ramasitele se gasesc.

Ceea ce este inspaimantator e faptul ca acest adevarat "monstru toxic" este raspandit in ocean pe o suprafata uriasa. Ea este de trei ori mai mare decat suprafata continentala a SUA, spun specialistii.

Printre aceste gunoaie se gasesc pontoane intregi, barci, motociclete, mingi de fotbal, fragmente de lemn si chiar unele specii marine din Japonia care nu se gasesc in SUA.

NOAA estimeaza ca ramasitele vor ramane in largul coastelor SUA inca un an de zile de acum incolo. In plus, acolo va ajunge si o cantitate insemnata de apa radioactiva provenita de la centrala nucleara de la Fukushima. Aceasta, insa, nu reprezinta un pericol pentru sanatatea americanilor.

In gunoaiele venite din Japonia se dezvolta organisme ciudate, afirma specialistul John Chapman, de la un centru de specialitate din Oregon, SUA. El afirma ca pana acum au fost identificate peste 165 de specii nespecifice acestei regiuni a oceanului. Este de asteptat ca vantul specific iernii si primaverii sa duca aceasta cantitate uriasa de gunoaie si mai aproape de SUA, sustin expertii.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#tsunami cutremur japonia morti victime, #sua ocean gunoi toxic centrala fukushima , #stiri mediu