Proiectul de Strategie Energetica a Romaniei

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 14:32
1919 citiri
Proiectul de Strategie Energetica a Romaniei
Foto: Green Report

Potentialul hidro reprezinta o alternativa durabila de dezvoltare a sectorului energetic din Romania, tinand cont de resursele limitate de materii prime energetice ale tarii noastre, precum si de nevoia de a obtine energie ieftina si care sa nu produca gaze cu efect de sera.

Pe masura ce ponderea energiei din combustibili fosili va scadea, noile proiecte hidroenergetice ar putea ajunge la o capacitate instalata de 1.400 MW pana in 2035.

Cele mai recente estimari arata ca potentialul hidroenergetic tehnic amenajabil al Romaniei este de aproximativ 32.000 GWh/an. La sfarsitul anului 2009, puterea instalata in centrale hidroelectrice era de 6.438 MW, energia pentru anul hidrologic mediu fiind evaluata la 17.340 GWh/an.

Potrivit proiectului de Strategie Energetica a Romaniei pentru perioada 2011-2035, autoritatile vor continua programul de realizare de centrale hidroelectrice cu punerea in functiune a circa 1.400 MW pana in 2035.

Astfel, va fi amenajat potentialul hidroenergetic national in proportie de 59% in 2020 si de 67% in 2035.

Centralele hidroelectrice, inclusiv microhidrocentralele, sunt considerate in pre-zent cele mai convenabile surse regenerabile si tehnologii de producere a energiei electrice, tinand cont de costurile de utilizare si volumul de resurse. In acelasi clasament, sunt urmate de turbinele eoliene si de centralele cu cogenerare care utilizeaza biomasa.

Citeste mai mult despre Energia din apa si rolul ei in viitoarea piata energetica pe GreenReport.ro

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#strategie energetica romania, #proiect strategie energetica , #stiri mediu