Schimbarile climatice ar putea duce la extinctia parazitilor - de ce nu este un lucru bun

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 21:01
5358 citiri
Schimbarile climatice ar putea duce la extinctia parazitilor - de ce nu este un lucru bun
Foto: Arhiva Ziare.com

Schimbarile climatice ar putea duce la extinctia parazitilor pana in 2070. Acest lucru nu suna neaparat rau, dar parazitii sunt, de fapt, membri importanti ai ecosistemului Pamantului.

In mod normal, parazitii nu au o reputatie foarte buna, dar un nou studiu ne aminteste ca si ei sunt importanti pentru ecosistem. Iar acum s-a descoperit ca parazitii sunt printre cele mai amenintate forme de viata din cauza schimbarilor climatice, arata Techtimes.

Citeste si Cum ar fi fost lumea de azi daca am fi redus emisiile de gaze cu decenii in urma?

17 cercetatori din mai multe tari au studiat ani de zile diferite specii de paraziti pentru a intelege habitatul si nevoile acestora.

Dupa ce au analizat cum reactioneaza cele 457 de specii de paraziti la schimbarile climatice, oamenii de stiinta au descoperit ca acestia reprezinta unele dintre cele mai amenintate forme de viata cu privire la aceste modificari, chiar mai mult decat gazdele lor. Studiul a aratat ca o treime dintre paraziti ar putea sa nu mai existe pana in 2070.

De ce e rau sa dispara parazitii

Parazitii nu au o reputatie buna pentru ca sunt responsabili pentru boli si infectii. Prin definitie, parazitii sunt organisme care traiesc si se dezvolta in detrimentul gazdei.

Dar acestia sunt importanti pentru ecosistem prin faptul ca ei contribuie la mentinerea sub control a populatiilor salbatice.

Din pacate, din cauza reputatiei sunt trecute cu vederea efectele schimbarilor climatice asupra lor.

"Schimbarile climatice vor face ca unii paraziti sa dispara si sa ii faca pe unii sa se simta mai bine. Dar fenomentul global este periculos, pentru ca extinctiile si invaziile merg mana in mana", a declarat Colin Carlson, de la Universitatea din California, autor principal al studiului.

Vezi si Schimbarile climatice vor face o tara sa fie nelocuibila

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#schimbari climatice paraziti, #schimbari climatice disparitie paraziti , #stiri mediu