Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Turnurile Phoenix, cele mai inalte din lume - o minune a ingineriei din China

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 19:47
5712 citiri
Turnurile Phoenix, cele mai inalte din lume - o minune a ingineriei din China
Foto: popsci.com

Chinezii au mereu planuri marete atunci cand vine vorba de infrastructura si constructii. Acum ei vor sa ridice cele mai inalte turnuri din lume.

Turnurile Phoenix vor deveni un simbol al celui de-a zecelea cel mai mare oras din China, Wuhan, acesta fiind situat in centrul tarii. Specialistii care le-au proiectat au fost ghidati de ideea energiei regenerabile, scrie PopSci.

Tehnologia implicata in acest proces e una indreptata in special spre protectia mediului, insa culoarea roz deschis este cu adevarat usor de observat de oriunde.

Primul turn este cel "masculin" si se numeste Feng, el urmand a avea o inaltime de 1.000 de metri. In lateral vor fi dispuse panouri fotovoltaice, iar o turbina eoliana va fi plasata in varf.

Celalalt turn, cel "feminin", va purta numele Huang. In el se vor gasi echipamente de prelucrare a biomasei, spatii speciale pentru insecte si plante ("pereti verzi"). La baza lor vor exista rezervoare speciale pentru stocarea apei de ploaie.

Specialista Laurie Chetwood, implicata in acest proiect maret, sustine ca noul concept indraznet nu este o intamplare. "In China, daca ai o idee nebuneasca, ea nu e destul de nebuneasca. Am inclus cat de multe idei de protectie a mediului am putut pentru a justifica forma si marimea turnurilor", adauga ea.

Culoarea fuchsia a fost aleasa pentru ca turnurile sa reflecte apusurile de soare extraordinare din zona. Feng poate fi locuit pe o inaltime de 100 de etaje, restul fiind ocupat de diverse echipamente.

Scopul proiectului e de a crea o atractie turistica, care sa imprumute si din utilitatea celebrului Turn Eiffel din Paris.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#china constructii infrastructura, #protectie mediu china, #China protectie mediu , #stiri mediu