Domeniul care ar putea transforma Romania intr-un hub al investitiilor SUA

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 10:45
5236 citiri
Domeniul care ar putea transforma Romania intr-un hub al investitiilor SUA
Foto: Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii

Energia este domeniul care ar putea intari relatiile dintre Romania si SUA, a precizat seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache.

Insotit de ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, el a avut o intalnire cu Amos Hochstein, emisar special si coordonator pentru afaceri internationale privind energia in cadrul Departamentului de Stat al SUA.

In cadrul intrevederii au fost abordate o serie de teme, printre care independenta energetica a statelor din Europa centrala si de Est, interconectarea infrastructurii energetice si investitiile din sectorul energetic, informeaza un comunicat al ambasadei Romaniei la Washington.

Dan Mihalache a aratat ca domeniul energetic poate aduce un nou nivel calitativ al Parteneriatului Strategic din Romania si Statele Unite.

Ambasadorul SUA ne spune ce lipseste Romaniei si ce obiectiv de tara ar putea avea

"Este vorba aici inclusiv de transfer de tehnologie, de infrastructura, de securitate energetica si capacitati de stocare. Romania poate sa fie un centru de expertiza si cercetare stiintifica, in colaborare cu mari universitati americane", a afirmat consilierul prezidential Dan Mihalache.

La randul sau, ambasadorul George Cristian Maior, a mentionat ca "aspectele privind domeniul energiei capata tot mai multa substanta. Dorim o intensificare a cooperarii pe dimensiunea energiei, inclusiv prin prisma Parteneriatului Strategic pe care il avem cu SUA".

In acelasi sens, Amos Hochstein a precizat faptul ca Statele Unite si Romania impartasesc obiective si perspective comune in ceea ce priveste securitatea energetica europeana si a subliniat excelenta cooperare energetica dintre cele doua tari, ca urmare a implementarii Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic.

Intalnire a Sefului Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, cu Amos Hochstein, emisar special si coordonator pentru...

Posted by Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii on 2 Februarie 2016

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Dan Mihalache SUA, #SUA energie Romania, #SUA investitii energie Romania , #surse energie