Intalnire "secreta" a ministrilor UE pe tema energiei in sud-estul Europei

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:44
3020 citiri
Intalnire "secreta" a ministrilor UE pe tema energiei in sud-estul Europei
Foto: PipelinesInternational

Ministrii responsabili cu domeniul energiei din tarile membre UE se vor intalni, saptamana viitoare, in capitala bulgara Sofia, pentru o consfatuire secreta condusa de vicepresedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Potrivit unor rapoarte de presa, neconfirmate oficial, pe agenda va fi reconfigurarea peisajului energetic in Europa de Sud-Est, dupa abandonarea proiectului rusesc South Stream, scrie Novinite.

La intalnire participa ministrii din tarile UE care ocupa portofoliile Transporturilor, Comunicatiilor si Energiei, reuniti in formatul TTE (Transport, Telecommunications and Energy Council), informeaza sursa citata.

Fara a confirma intalnirea de la Sofia, Sefcovic a declarat ca va incepe "o discutie foarte amanuntita" intre ministrii UE din tarile aflate in regiunea unde trebuia sa transporte gaz proiectul South Stream. Subiectul va fi "cum va fi reconfigurat peisajul energetic in sud-estul Europei".

"Aceasta parte a Europei nu este integrata adecvat la sistemul energetic european. Este inca nevoie de proiecte de infrastructura majore", a afirmat Sefcovic miercuri.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat, in decembrie anul trecut, ca Moscova renunta la proiectul South Stream, pentru ca UE nu a dat unda verde constructiei gazoductului, si va construi Turkish Stream, cu Turcia.

Sefcovic a spus insa ca Turkish Stream nu va functiona si a pus sub semnul intrebarii viabilitatea acestuia.

A.I.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#gazoduct Europa sud est, #furnizare gaze Europa sud est , #surse energie