Belgienii construiesc un parc eolian de 100 MW in Constanta

Marti, 21 August 2012, ora 21:25
3888 citiri
Belgienii construiesc un parc eolian de 100 MW in Constanta
Foto: Arhiva

Compania belgiana Electrawinds va construi un parc eolian de peste 100 MW langa orasul Harsova, judetul Constanta.

Acesta este al doilea proiect din portofoliul companiei din domeniulproductiei de energiei regenerabila pe piata romaneasca, potrivit Mediafax.

Proiectul va fi amplasat pe o suprafata de 1.262 de hectare si avea o capacitate de 103,5 MW. Costul pentru constructia unui MW capacitate de productie eoliana este de 1,2-1,5 milioane euro, potrivit informatiilor din piata. Parcul eolian va fi construit cu 45 de turbine eoliene furnizate de compania germana Siemens.

In zona in care va fi amplasat proiectul companiei Electrawinds se mai afla in diverse stadii de dezvoltare alte parcuri eoliene cu o putere instalata cumulata de peste 600 MW (aproape cat puterea unui reactor nuclear de la centrala de la Cernavoda, respectiv 700 MW).

Electrawinds a finalizat constructia primului sau parec eolian in Romania in 2010, in localitatea Topolog (judetul Tulcea) si vizeaza o capacitate totala instalata in centrale eoliene de 200 MW pe piata locala.

De asemenea, compania belgiana are in portofoliu si un proiect de productie a energiei in panouri solare, cu o capacitate instalata de 10 MW.

Electrawinds produce energie regenerabila in unitati situate in Belgia, Franta, Italia, Romania si Africa de Sud. Compania a fost infiintata in 1998 de fratii Luc si Paul Desender.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Electrawinds parc eolian Constanta, #turbine eoline, #proiect energie regenerabila , #turbine eoliene