Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

BP vrea bani: Lasa energia eoliana din SUA pentru gaze si petrol

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 18:07
2862 citiri
BP vrea bani: Lasa energia eoliana din SUA pentru gaze si petrol

Compania BP a decis sa isi vanda divizia de energie eoliana din Statele Unite, din cauza ca acest sector este mai putin profitabil decat exploatarea gazelor si petrolului.

Pana in prezent, BP a vandut sau a scos la vanzare active in valoare de 38 de miliarde de dolari, atat pentru a plati pagubele provocate de scurgerea de petrol din 2010, dar si pentru a se repozitiona ca o companie mai mica concentrata pe activitatile cu marje mari de profit din domeniul explorarii si productiei de petrol.

Conform Fox Business, printre aceste active se numara si participatii la 16 parcuri eoliene americane, cu o capacitate de aproximativ 2.600 megawati, dar si alte proiecte aflate in diferite stadii de dezvoltare.

In urma cu 10 ani, mari companii petroliere, inclusiv BP si Shell, au inceput demararea in forta a investitiilor in energie regenerabila.

In ultimii ani, insa, incertitudinile cu privire la subventiile guvernamentale si preturile energiei provenite din surse regenerabile, cumulate cu cresterea pretului petrolului si oportunitatea de a dezvolta mari zacaminte de gaze naturale, au indepartat atentia companiilor petroliere de la energiile regenerabile.

Din 2005 si pana in prezent, BP a alocat aproximativ un miliard de dolari anual pentru investitii in energiile regenerabile, dintr-un buget anual total de peste 20 de miliarde de dolari. In plus, compania nu are planuri de investitii specifice pentru aceste sector in anii urmatori.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#BP vinde parcuri eoliene SUA, #BP vanzare parcuri eoliene SUA, #BP parcuri eoliene, #investitii parcuri eoliene , #turbine eoliene