Ziare.com

Cel mai mare parc eolian din Europa, aflat in Romania, a inceput perioada de testari (Video)

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 12:58

   

Cel mai mare parc eolian din Europa, aflat in Romania, a inceput perioada de testari (Video)
CEZ Romania a anuntat ca ultima dintre cele 240 de turbine eoliene din parcurile eoliene Fantanele-Cogealac a fost conectata joi la retea, capacitatea totala instalata ajungand la 600 MW.

Astfel, potrivit companiei, cel mai mare parc eolian continental din Europa poate asigura energia electrica necesara pentru peste un milion de gospodarii din Romania, in fiecare an.

"In ultima faza de finalizare a parcului eolian, am lucrat din greu si am conectat pana la 4 turbine pe saptamana. Acest parc eolian este una dintre cele mai bune investitii ale noastre si, de asemenea, unul dintre cele mai semnificative proiecte de acest fel la scara globala," a precizat Tomas Pleskac, directorul Diviziei Distributie si Achizitii Externe, intr-un comunicat publicat pe site.

De cand a fost conectata prima turbina, parcul eolian a generat deja 1.646 TWh de energie electrica.

"Astazi (joi - n.red.) am intrat in faza de testari, in timpul careia vom analiza cu atentie toti parametrii si performantele operatiunilor cu turbine eoliene. Folosim o tehnologie de ultima generatie a turbinelor eoliene care asigura eficienta si siguranta ridicate intr-o gama larga de conditii meteo. Acest lucru mareste semnificativ capacitatea de productie a parcului eolian," a declarat Stephan Ritter, manager general pentru surse regenerabile in cadrul General Electric, care este principalul furnizor al turbinelor.

Grupul CEZ a achizitionat proiectul pentru construirea parcului eolian Fantanele-Cogealac de la Continental Wind Partners LLC, in august 2008. Investitia totala a Grupului CEZ in acest proiect a ajuns la 1,1 miliarde de euro (aproximativ 27 miliarde de coroane cehesti).

Cu toate acestea, putin dupa primele 3 trimestre ale anului 2012, parcul eolian Fantanele-Cogealac a contribuit cu un miliard de coroane cehesti la rezultatele financiare totale ale CEZ, pentru perioada mentionata, se mai arata in comunicat.C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4936 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si ce daca?

cel mai mare nu inseamna cel mai profitabil. trebuie sa ne invatam sa scapam de febra lui "cel mai mare". N-am vazut niciodata un titlu cu "cel mai bun".

 

arata ca dracu, sunt de acord daca s-ar simti si la buzunarul meu

dar asa....un camp plin cu avioane....si kw tot scump.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor