47% dintre romani ar accepta sa consume produse modificate genetic

Vineri, 28 Mai 2010, ora 12:46
1945 citiri
47% dintre romani ar accepta sa consume produse modificate genetic

Nu mai putin de 47% dintre romani ar accepta sa consume produse modificate genetic, in anumite conditii, in timp ce peste 37% dintre romani sunt de acord cu afirmatia ca folosirea produselor modificate genetic poate fi o solutie pentru reducerea pretului la alimente, arata un sondaj de opinie realizat de AB Research Group.

In acelasi timp, doar 21% dintre romani cred ca oamenii obisnuiti se opun produselor derivate din organisme modificate genetic (OMG). In schimb, populatia a perceput ca principali oponenti ai biotehnologiei grupurile "ecologiste", care aduc in Romania teme de import (32,2%).

Majoritatea repondentilor considera ca produsele derivate din OMG sunt promovate in egala masura de companii romanesti si straine, se arata in sondajul remis Ziare.com.

Rezultatele sondajului reflecta o preocupare redusa a publicului pentru tehnologiile folosite in industria alimentara sau agricultura, mai importante fiind calitatea, gustul si, mai ales, pretul. Doar 15% dintre consumatori sunt preocupati de prezenta OMG in compozitia produselor achizitionate.

Totodata, 56,5% dintre romani au o opinie preponderent negativa in privinta interzicerii plantelor modificate genetic.

Generatiile tinere, asa cum arata rezultatele sondajul, sunt tot mai informate si, implicit, deschise pentru biotehnologie, 30% dintre cei intervievati au incredere in rezultatele stiintei sau recunosc cinstit ca nu au suficiente date ca sa se pronunte.

Rezultatele acestei cercetari sociologice vin la scurt timp dupa o noua incercare a activistilor fundamentalisti anti-OMG de a acredita idea ca majoritatea romanilor ar fi pentru interzicerea acestor organisme, bazandu-se pe interpretarea raspunsurilor la intrebarile continute de un chestionar tip omnibus.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#consum produse modificate genetic, #consum produse , #verde