Adio clorului, piscina devine "bio" si costa mai putin

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 21:06
7442 citiri
Adio clorului, piscina devine "bio" si costa mai putin

In Europa, in special in Franta, Germania, Austria si Elvetia, noua tendinta o reprezinta "bazinele bio", unde agentii chimici de purificare, precum clorul si ozonul, sunt inlocuiti cu stuful, irisul si alge in scopul eliminarii bacteriilor, mentinand in acelasi timp echilibrul ecologic.

"Acesta este viitorul", sustine Patrick Bidegain, directorul companiei Green Concept, lider francez in instalatia de bazine biologice, cu 7 constructii realizate, iar alte 12 in curs de executie, relateaza Corierre della Sera. "Oamenii s-au saturat de produsele chimice", continua Bidegain.

In mod special sunt implicate mamele tinere, atente la sanatatea copiilor si filoecologisti.

Dar ideea se poate aplica, de asemenea, in turism, primariile fiind interesate sa investeasca in aceste proiecte, atrase de costurile mai mici de instalare si intretinere care oscileaza intre 600 si 900 de euro pe metru cub.

Dar cum functioneaza procesul de purificare a apei pentru a fi eficient impotriva agentilor patogeni periculosi?

Se recicleaza apa din circuitul inchis prin intermediul unui bio-filtru care contine anumite "bacterii bune", daunatoare moleculelor nocive si care pun in miscare un proces de mineralizare.

In concluzie, plantele sunt cele care absorb moleculele tratate astfel incat pot regenera apa. Temperatura apei este importanta: daca depaseste 28 de grade, ecosistemul se deregleaza. Monitorizarea este fundamentala.

Principiul precautiei atrage atentia guvernului francez asupra masurilor legislative care trebuiesc adoptate.

"Desigur, controalele sunt necesare pentru a asigura securitatea si sanatatea tuturor inotatorilor, dar sustin ca o piscina biologica, cu un circuit inchis de apa si reglabil, este mult mai sigura fata de un lac sau un rau, din punct de vedere al riscului bacteriilor patogene", adauga Bidegain.

Conform sursei citate, germanii au fost pionierii acestui proiect, inca de acum trei decenii, iar astazi, se mandresc cu aproximativ o suta de piscine biologice. Franta a adoptat initiativa, transformand aceasta tendinta biologica intr-o moda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#piscina bio alge curatare, #piscina curatare bio, #alge bacterie curatare piscina , #verde