Manifestari "eco" de Ziua Pamantului

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 08:49
11351 citiri
Manifestari "eco" de Ziua Pamantului
Foto: tote4pgh.com

Ziua Pamantului este marcata duminica, 22 aprilie, la nivel mondial, iar Romania s-a aliniat trendului si militeaza pentru un viitor mai curat si mai verde. Fie ca este vorba de actiuni de plantare de copaci, ori despre ecologizarea unor zone sau plimbari "eco" pe biciclete, in multe orase este marcata Ziua Planetei Albastre.

Asociatia "Clubul Biciclistilor" va organiza, de exemplu, o plimbare pe doua roti prin Capitala. Cine se incumeta la o tura cu bicla trebuie sa fie prezent intre orele 10.30 si 11.00 in Parcul Izvor - la statui, potrivit programului schitat de reprezentantii Asociatiei Clubul Biciclistilor.

"Bucurestiul pedaleaza", eveniment ajuns deja la editia a II-a, promoveaza miscarea in aer liber pentru un stil de viata mai sanatos si un oras mai putin poluat.

La poluare si la simbolistica Zilei Pamantului, aparute in 1970, s-au gandit si reprezentantii Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), care vor planta 40 de mesteceni in zona locuintelor sociale din Drumul Cooperativei, zona Ghencea, sector 6.

"Sarbatorim Ziua Pamantului alaturi de angajatii care au beneficiat de cele peste 75 de locuinte sociale si le vom oferi posibilitatea de a planta in aceasta zona 40 de arbori care sa devina un spatiu de recreere pentru familiile lor", a declarat Radu Popa, director general ALPAB, citat de Green Report.

Cei care nu vor sa planteze copaci ori sa faca miscare in aer liber pot adopta un comportament demn de un veritabil ecologist: pot incerca sa reduca consumul de apa, sa renunte la pungile de plastic, sa recicleze electronice si electrocasnice vechi ori sa mearga mai mult pe jos si mai putin cu masina personala.

Sau, de ce nu, pot alege se vizioneze filme cu mesaje "green" si sigur se vor convinge ca Planeta albastra trebuie ingrijita, respectata si tratata cu grija, mai ales ca are o varsta venerabila: s-a format acum aproximativ 4,57 miliarde de ani. C

ei de la metropotam.ro le-a venit in ajutor si au intocmit o selectie de opt filme cu mesaje eco, printre care se numara Big Miracle, Avatar - The Halleluiah Mountains, Wall-E, March of the Penguins si Captain Planet.

La sfarsitul lunii martie un alt eveniment dedicat protectiei mediului a avut loc: "Ora Pamantului". Pe 31 martie, milioane de oameni din intreaga lume au stins simbolic lumina timp de 60 de minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Ziua Pamantului 2012, #Bucurestiul pedaleaza, #mediu inconjurator , #verde