Padurea Trivale va fi desemnata rezervatie naturala

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 17:32
3009 citiri
Padurea Trivale va fi desemnata rezervatie naturala
Foto: badorgood.com

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat ca Padurea Trivale va fi desemnata rezervatie naturala de tip forestier, precizand ca propunerea va fi saptamana viitoare pe ordinea de zi a sedintei de Guvern.

Anuntul a fost facut de ministrul Mediului si Padurilor la ceremonia de decernare a premiului "Primaria Verde - pentru initierea unui proiect".

Premiul a fost castigat de Primaria Pitesti, pentru proiectul "Creare Parc Lunca Argesului", finantat din fonduri europene, avand o valoare de peste 40 de milioane de lei.

"Am ceva sa va anunt, ceva legat de sufletul dumneavoastra, si anume ca Padurea Trivale va fi desemnata rezervatie naturala de tip forestier, chiar saptamana viitoare, la sedinta de Guvern va fi pe ordinea de zi", a spus Rovana Plumb, citata intr-un comunicat de presa al Ministerului Mediului.

Ministrul Rovana Plumb a mai spus ca se bucura de faptul ca astfel de proiecte verzi sunt dezvoltate, iar autoritatile locale preiau initiative de a respecta natura, dar si de a utiliza fondurile europene in interesul cetatenilor.

"Sunt multumita cand vad banii europeni pusi la lucru intr-un mod util. Extinderea suprafetei de spatiu verde intr-un oras precum Pitesti era un gest necesar", a adaugat Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a mai anuntat ca va propune Guvernului ca in noul Program de Guvernare sa fie prevazuta reteaua "Orasul Verde", similar retelei Natura 2000.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, prezent la eveniment, a spus ca este bucuros de faptul ca premiul a fost acordat orasului sau natal.

"Este meritul primariei de a aduce acest premiu in Pitesti, victoria este cu atat mai mare cu cat am depasit Primaria Arad. Ne angajam la un nou concurs. Avem datoria ca in anul 2013 sa castigam si premiul 'Orasul Verde'", a spus ministrul Agriculturii.

Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a prezentat proiectul pentru care primaria a primit premiul.

"E o mare bucurie pentru noi si o onoare, in egala masura, faptul ca am primit acest titlu. Ma bucur ca am putut realiza din acea zona unde se aduna gunoiul, un parc de o frumusete deosebita si de care se vor bucura nu doar pitestenii, ci locuitorii intregului judet", a spus primarul Pendiuc.

Directorul Infomediu Europa, Stere Cretu, a explicat sistemul pe care functioneaza Gala de premiere, dar si faptul ca 2012 este cel de-al saselea an consecutiv de cand se organizeaza.

"Ideea galei a fost sa prezentam si lucruri bune, nu doar lucruri rele, din punctul de vedere al presei constructive. Suntem datori sa scoatem in evidenta ca in Romania se investeste, se deruleaza proiectele pana la capat si suntem mandri de acesti cetateni responsabili fata de natura", a spus Stere Cretu.

La eveniment au mai participat presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, precum si reprezentanti ai institutiilor de protectia mediului din judet.

Parcul Lunca Argesului este amplasat in partea de nord a municipiului Pitesti, in zona periferica a orasului, terenul reprezentand un potential de dezvoltare atat la nivel zonal, cat si municipal.

Revista de mediu si ecologie Infomediu Europa este initiatoarea evenimentului de premiere si promovare a persoanelor, proiectelor si organizatiilor cu impact semnificativ in protectia mediului. Chestionarul de vot prin intermediul caruia se stabilesc castigatorii este completat de entitati si institutii din domeniul protectiei mediului, printre care Agentia de Mediu, Garda de Mediu sau Regia Nationala a Padurilor-Romsilva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Padurea Trivale Arges rezervatie naturala, #parc lunca argesului, #ministru mediu rezervatii naturale , #verde