Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Uleiul prajit de la McDonald's, combustibil pentru avioanele americane

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 15:21
3758 citiri
Uleiul prajit de la McDonald's, combustibil pentru avioanele americane
Foto: ibtimes.com

Uleiul prajit de la McDonald's va fi folosit de o companie aeriana americana drept combustibil pentru avioanele sale.

Avioanele companiilor americane au inceput sa zboare folosind si biocarburanti. Comaniile americane au folosit, in aceasta saptamana, combustibili bazati in parte si pe produse ecologice. Primul exemplu este cel al unei curse First United Continental care a plecat, luni, de la Houston catre Chicago. Potrivit The Guardian. Zborul intitulat "testul Eco Skies" a folosit un amestec de 60% combustibil obisnuit, si 40% combustibil pe baza de alge.

O alta companie, Alaska Airlines, a anuntat ca, incepand de miercuri, 20% din combustibilul utilizat va fi uleiul prajit, folosit in restaurante de tip fast-food. Deja au fost programate 75 de zboruri care vor folosi doar 80% combustibil conventional: "Putem folosi ulei vegetabil. Putem folosi ulei de gatit. Un bun exemplu este uleiul prajit de la McDonald's", a declarat vicepresedintele Dynamic Fuels, compania care va produce acest biocombustibil.

Zborurile vizate sunt 11 curse intre Seattle si Washington si alte 64 intre Seattle si Portland. Nu se stie, inca, daca Alaska Airlines va folosi in mod regulat biocarburanti pentru zborurile sale.

Combustibilul bazat pe ulei prajit va reduce cu 10% emisia de gaze in cazul curselor care vor folosi acest tip de carburant, insa va costa de pana la sase ori mai mult decat combustibilul obisnuit, folosit pentru avioane.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#ulei prajit combustibil avioane, #ulei McDonalds combustibil avioane, #combustibil bio avioane , #verde