Adio, Maybach! Masina de lux nu va mai fi produsa

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 21:39
3287 citiri
Adio, Maybach! Masina de lux nu va mai fi produsa
Foto: selectluxury.wordpress.com

Surse din cadrul Mercedes-Benz au confirmat faptul ca masina de lux a grupului, Maybach, nu va mai fi fabricata incepand cu 2013, din cauza vanzarilor slabe.

Decizia de a inceta productia de automobile de lux Maybach vine dupa un deceniu dezamagitor in ceea ce priveste vanzarile, hotararea fiind vazuta ca "o miscare pentru a acorda mai multa atentie brandului Mercedes-Benz", informeaza autoweek.com.

"Am ajuns la concluzia ca este mai bine sa taiem din pierderile generate de Maybach, decat sa continuam cu un viitor incert pentru un brand care nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor in ceea ce priveste vanzarile", a declarat un oficial al Mercedes.

"Vom inlocui modelele Maybach 57 si 62 cu o noua generatie a modelului S-Klasse, disponibil in 6 variante diferite", a continuat acesta.

Decizia de inlocuire cu masini Mercedes vine in urma unui studiu de piata potrivit caruia acest brand are mai multe sanse sa reuseasca in clasa de lux, impotriva unor branduri ca Bentley sau Rolls-Royce.

Brandul Maybach a fost relansat de Mercedes-Benz in 2002, in urma esecului de a cumpara Rolls-Royce si Bentley de la Vickers, cei de la Volkswagen cumparand cele doua branduri.

O propunere recenta de a implica Aston Martin in dezvoltarea viitoarelor modele de Maybach a fost respinsa la inceputul anului 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Mercedes inceteaza productia Maybach, #Maybach Mercedes Benz 2013, #Maybach Mercedes , #modele