Ce nume sunt la moda printre copiii romani?

Luni, 22 Martie 2010, ora 10:42
2495 citiri
Ce nume sunt la moda printre copiii romani?

Vremea cand parintii isi numeau copiii asemenea personajelor din telenovele a trecut. Nume precum Isaura, Rosalinda sau Mercedesa, alta data extrem de cautate, sunt azi de domeniul trecutului.

In ultimii trei ani, la nivel national, parintii au ales sa-si boteze bebelusii cu nume pur romanesti, precum Andrei, Alexandru, Gabriel, Ionut sau Stefan, in cazul baietilor, iar fetitele au primit prenume ca Maria, Elena, Ioana si, mai nou, Andreea si Alexandra.

In schimb, in Bucuresti, bebelusii au fost declarati cu nume cu rezonanta occidentala sau latino-americana, inspirate dupa cele purtate de personaje internationale la moda, potrivit Gandul.

In sectorul 1, cel mai la moda nume pentru baieti este Luca iar pentru fetite Sara. Acestea sunt urmate de Mario, Ricardo, Alberto sau Antonio. Parintii isi mai numesc copiii si Rares, Andrei, Matei sau Mihnea.

In Sectorul 2, cel mai cautat nume pentru baieti este David. Pentru fetite se pun nume care pot fi europenizate. Astfel Maria a devenit Mary, Ana s-a schimbat in Anne iar Cristina in Kristine.

Cei mai multi parinti din sectorul 5 le pun copiilor prenume ca Luca, Ianis, David, Cristina, Alexandru sau Stefan. In sectorul 6, Rebeca Maria, Ianis Stefan, Iuliana Teodora sau Nicolas Alexandru sunt cateva din prenumele alese cel mai des. Preferate sunt si Rebeca, Nicolas, Ianis, Aramis, Karina, Iasmina, Eduardo sau Armando.

Romanii plecati in strainatate vor, la randul lor sa schimbe numele copiilor. Astfel, cei stabiliti in SUA cer ca prenumele de Ion sa fie inlocuit cu John sau cel de Gheorghe cu George. Fetele si femeile stabilite in Germania vor ca la prenumele Cristina sa le fie adaugat un "h" sau sa li se schimbe "a-ul" de la final in "e".

Cei stabiliti in Franta vor ca finalul numelui sa se termine in "co". Astfel, Ionescu va deveni Ionesco, Popescu in Popesco iar Georgescu se va transforma in Georgesco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nume copil, #prenume moda, #prenume bebelus , #modele