Ziare.com

Mercedes-Benz Romania recheama in service 1.449 de autovehicule: Ce defectiuni s-au constatat

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 14:33

   

Mercedes-Benz Romania recheama in service 1.449 de autovehicule: Ce defectiuni s-au constatat
Mercedes-Benz Romania recheama in service 1.449 autovehicule, prin trei campanii, cele mai multe rechemari vizand modelele A Class, B Class, CLA, C Class, E Class si GLC, se arata in cateva anunturi publicate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

In cazul autovehiculelor A Class, B Class, CLA, C Class, E Class si GLC, Daimler a constatat faptul ca la anumite autoturisme limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat la procedura de pornire.

"In cazul in care demaratorul este blocat, ca urmare a unei defectiuni survenite anterior si, in acest stadiu au fost efectuate tentative de pornire mai multe si/sau mai lungi, in consecinta limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat electric si s-ar supraincalzi. In cel mai rau caz, componentele din jur s-ar putea aprinde si ar izbucni un incendiu", se arata in document.

In cazul acestei campanii de rechemare in service sunt vizate 1.295 autovehicule.

De asemenea, firma recheama si 147 autovehicule Smart, pentru ca s-ar putea prelungi treptat cursa manetei franei de mana, in urma actionarii, ca urmare a slabirii piulitei de reglare a cablului tirant.

"In cazul in care s-ar prelungi cursa manetei franei de mana, este posibil ca frana de parcare sa nu exercite forta necesara pentru a asigura autovehiculul in toate situatiile", mentioneaza sursa citata.

O alta campanie se refera la 7 autovehicule Mercedes-Benz GLC, C Class si S Class.

"In cadrul monitorizarii globale a produselor, Daimler AG a constatat faptul ca la anumite autoturisme proportia de amestec a substantelor din capsele pirotehnice ale intinzatoarelor de centura ar putea sa nu corespunda specificatiei indicate. In cazul unui accident cu activarea intinzatorului de centura fata stanga, acesta din urma ar putea sa nu se declanseze. Prin urmare, nu ar mai fi asigurat efectul de retinere al acestui intinzator de centura", informeaza documentul.

Citeste si:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1914 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor