Audi Q5, dezvaluit oficial

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 09:10
4068 citiri
Audi Q5, dezvaluit oficial

Dupa ce vineri rivalii de la Mercedes au decis sa ofere solutia lor pentru segmentul european al crossover-elor cu noul GLK, duminica, Audi a dezvaluit mult asteptatul Q5, un model ce va putea fi admirat live chiar in aceasta saptamana, la Salonul Auto de la Beijing.

Noul Q5 a fost dezvoltat pe platforma comuna a modelelor Audi A4 si A5 si masoara 4.63 de metri lungime, 1.88 metri latime, 1.65 metri inaltime si se poate lauda cu un ampatament de 2.81 metri. Spre deosebire de fratele sau mai mare, Audi Q7, noul crossover a fost supus unui proces de reducere a masei totale prin folosirea aluminiului in dezvoltarea caroseriei.

Noul Q5 va oferi viitorilor sai clienti trei optiuni de motorizare, dintre care doua diesel-uri si un propulsor pe benzina. Toate unitatile sunt echipate cu cea mai noua tehnologie cu injectie directa.

Regasit si pe celelalte modele din gama constructorului din Ingolstadt, motorul de 2.0 litri TFSI pe benzina dezvolta 211 cai putere si un cuplu motor de 350 Nm. Bagajul de putere este suficient pentru a propulsa crossover-ul de la 0 la 100 de km/h in doar 7.2 secunde, viteza maxima indicand o valoare de 222 km/h. Aceste performante deosebite sunt completate de un consum redus de doar 8.5 litri/100 de km in ciclu combinat.

Fanii motoarelor diesel vor putea opta pentru doua unitati TDI, una de 2.0 litri si una de 3.0 litri. Motorul cu patru cilindri de 2.0 litri ofera 170 de cai putere si un cuplu motor egal cu cel regasit pe versiunea benzina: 350 Nm. Diesel-ul sprinteaza insa mai greu de la 0 la 100 de km/h, in doar 9.5 secunde, in timp ce viteza maxima scade si ea pana la 204 km/h. Cu toate acestea, consumul este unul de invidiat, doar 6.7 litri/100 km.

Cel mai puternic motor care va fi oferit de Audi pe noul crossover este unitatea V6 diesel de 3.0 litri care dezvolta 240 de cai putere si un cuplu impresionant de 500 Nm. Performantele sunt exceptionale: acceleratia de la 0 la 100 de km/h se face in 6.5 secunde in timp ce viteza maxima poate atinge valoarea de 225 km/h. Consumul ramane unul mai mult decat acceptabil: 7.7 litri la 100 de km.

Puterea motoarelor este transmisa prin intermediul unei cutii manuale cu sase rapoarte in cazul versiunii 2.0 TDI sau cu ajutorul unei cutii automate DSG cu 7 trepte, in cazul versiunilor 2.0 TFSI si 3.0 TDI.

Toate versiunile beneficiaza insa de sistemul de tractiune integrala quattro care repartizeaza 60% din puterea motorului axei spate si 40% puntii fata. In conditii dificile, sistemul quattro poate trimite pana la 65% din puterea motorului axei frontale si pana la 85% puntii posterioare.

La interior, Q7 ofera suficient spatiu pentru cinci pasageri si bagajele lor, care pot incapea fara probleme in portbagajul cu o capacitate de 540 litri. In caz de nevoie, capacitatea acestuia poate creste pana la 1560 de litri prin rabatarea banchetei spate.

Pasagerii se vor putea bucura de confortul specific modelelor Audi, multumita insertiilor din lemn, aluminiu sau crom, tapiteriei din piele sau Alcantara si sistemelor care usureaza sarcinile soferului. Noul Audi Q5 dispune de acces fara cheie, sistem de monitorizare a presiunii din cauciucuri, un acoperis panoramic, climatizare automata pe trei zone si faruri adaptive.

Noul Audi Q5 va debuta in aceasta saptamana la Salonul Auto de la Beijing si va rivaliza cu modele puternice precum BMW X3, Mercedes GLK, Volvo XC60 si Land Rover Freelander.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Audi Q5, #Mercedes, #Salonul Auto de la Beijing , #stiri Mercedes