Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Clujul a iesit de pe lista Mercedes

Joi, 03 Aprilie 2008, ora 18:29
4069 citiri
Clujul a iesit de pe lista Mercedes

Daimler si-a extins aria de cautare a unei locatii pentru o noua uzina de productie a marcii Mercedes Benz in Europa de Est, dupa ce initial erau luate in calcul doar Romania si Polonia, relateaza Forbes.

Clujul, care anterior era primul pe lista, a fost exclus ca posibila locatie, iar motivele acestei decizii nu sunt cunoscute. O hotarare finala va fi luata in al doilea trimestru al anului.

Europa de Est, unde Daimler nu are nici o fabrica, a intrat in ultimul an in interesul mai multor fabricanti, atat pentru productie, dar si ca piata de desfacere.

Grupul german a angajat o companie de consultanta care are ca sarcina gasirea zonei optime pentru construirea unei fabrici care va asambla modele Mercedes-Benz din clasele A si B.

Costul mediu al fortei de munca din Germania a fost in 2006 de 42,29 euro pe ora, in timp ce in Polonia muncitorii sunt platiti in medie cu sase euro pe ora iar in Romania cu numai 3,23 euro.

Desi aceste cifre au suferit modificari majore anul trecut, tara noastra a ramas cea mai ieftina piata a fortei de munca dintre statele care ofera muncitori calificati si infrastructura pentru industria auto.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Mercedes, #Cluj, #negocieri , #stiri Mercedes