Fabrica Mercedes, langa Timisoara?

Joi, 10 Aprilie 2008, ora 15:29
4593 citiri
Fabrica Mercedes, langa Timisoara?

Concernul german Daimler AG ar putea deschide, pana vara, o fabrica pentru productia autoturismelor marca Mercedes, intr-o comuna aflata in apropiere de Timisoara, informeaza Amos News.

Informatiile despre aceasta posibila investitie s-au dezvaluit dupa ce cotidianul german "Handelsblatt" a relatat ca nemtii s-au razgandit cu privire la amplasarea fabricii Mercedes in comuna clujeana Jucu.

Conform unor surse din administratia timiseana, constructia centrului de productie de masini ar putea incepe in aceasta vara, daca se obtin avizele necesare.

Principala problema a investitorilor germani este constituita de lipsa puterii electrice necesare in reteaua din nordul orasului, factor care a indepartat si alte investitii in ultimii ani.

Suprafata dedicata noii constructii ar fi de 200 - 250 de hectare.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat ca nu poate confirma sosirea concernului auto in Timis.

"Am avut o intalnire cu o firma de avocatura si consultanta care reprezenta un investitor ce dorea mai multe sute de hectare de teren in Timis. Nu stiu daca erau veniti din partea Mercedes. O decizie nu s-a luat", a spus Ostaficiuc.

Informatia a fost confirmata, partial, si de Aura Junie, directorul Directiei de Dezvoltare a Primariei Timisoara, care a declarat ca o firma de avocatura a fost la discutii si la administratia timisoreana.

"Stiu ca este vorba despre o investitie in domeniul auto. Noi nu avem atata teren cat voiau ei, peste 200 de hectare. La Parcul Industrial Timisoara avem utilitati, dar nu avem atata spatiu", a spus Junie.

Germanii de la Daimler au anuntat, in luna ianuarie, ca doresc sa deschida o linie de productie a autoturismelor Mercedes A Klasse si B Klasse si ca in competitia finala au intrat Romania si Polonia.

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#fabrica, #Mercedes, #comuna, #langa timisoara, #in vara , #stiri Mercedes