Mercedes E-Klasse Coupe debuteaza la Geneva (Galerie foto)

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 10:48
1104 citiri
Mercedes E-Klasse Coupe debuteaza la Geneva (Galerie foto)

Mercedes a dezvaluit primele imagini si detalii privind E-Klasse Coupe. Acest model va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

E-Klasse Coupe va inlocui Mercedes CLK si va concura cu modele precum Audi A5 si BMW Seria 3 Coupe. Design-ul acestui model este bazat pe aspectul lui E-Klasse Sedan, dezvaluit luna trecuta la Salonul Auto de la Detroit.

Interiorul este similar cu cel al versiunii sedan al lui E-Klasse, iar motorizarile au ramas neschimbate. Un alt element interesant la acest model este coeficientul aerodinamic, care este de numai 0.24, comparabil cu modele precum Toyota Prius si Chevrolet Volt.

Gama de motorizari a noului E-Klasse cuprinde propulsoare cu patru, sase si opt cilindri, care dezvolta puteri intre 200 CP si 382 CP. Motorizarea de baza este E250 CDI, care dezvolta 200 CP si 500 Nm. Consumul mixt al acestui motor diesel este de 5.3 litri de carburant la 100 km parcursi. Acesta are un omolog pe benzina, care dezvolta 200 cai putere si un cuplu motor de 310 Nm. Cea mai puternica motorizare este un motor V8 care se afla pe E500/550 si dezvolta 382 CP si un cuplu motor de 530 Nm.

Noul Mercedes E-Klasse Coupe beneficiaza de suspensia activa Mercedes Agility Control. Aceasta tehnologie modifica duritatea suspensiei in functie de conditiile de drum si functioneaza impreuna cu un sistem selectiv de control al amortizoarelor, denumit Dynamic Driving. Fiecare amortizor este controlat separat, iar soferul poate alege intre modul Comfort si Sport. Pe langa suspensie, aceste setari coordoneaza si raspunsul la acceleratie si directie.

Interiorul beneficiaza de sistemele introduse pe E-Klasse Sedan, cum ar fi sistemul de detectare a oboselii soferului, capota care "sare" la impactul cu pietonii, recunoasterea semnelor de circulatie si franare automata de urgenta. Mercedes-Benz E-Klasse Coupe va fi disponibil in Europa incepand cu luna mai, iar pretul si datele suplimentare privind acest model vor fi anuntate dupa lansarea de la Salonul Auto de la Geneva. Modelul alb din imagini reprezinta ilustratia pachetului estetic AMG.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mercedes E Klasse Coupe, #Salon Auto Geneva , #stiri Mercedes