Mercedes F125 - un sedan de lux cu emisii zero, din 2025 (Galerie foto)

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 21:23
3013 citiri
Mercedes F125 - un sedan de lux cu emisii zero, din 2025 (Galerie foto)

Producatorul german Mercedes-Benz nu se dezminte, prezentand la Frankfurt Motor Show 2011 noul concept Mercedes F125, pentru a sarbatori 125 de existenta.

Mercedes F125 va fi un sedan de lux, cu emisii de noxe zero, folosind celule de combustibil bazate pe hidrogen, care vor asigura o autonomie de 1.000 de kilometri, precizeaza Gizmag.

Proiectat in maniera science-fiction, noul model F125 va dispune de o caroserie construita dintr-un amestec de materiale plastice armate cu fibre de carbon, conducand astfel la o greutate de numai 250 de kilograme, cu 40% mai mica decat la modelele actuale, realizate din aluminiu si aliaje de otel.

Usile sunt actionate electrohidraulic, constructorul german realizand un spatiu interior mult mai confortabil.

Noutatea este ca propulsia va fi realizata pe baza celulelor de hidrogen, care vor genera o putere a motorului de 170 kW (231 CP), in medie, cu un maxim de 230 kW (313 CP).

Accelerarea de la 0 la 100 km/ora se va realiza in 4,9 secunde, automobilul consumand doar 0,79 kg de hidrogen la suta de kilometri, echivalentul a 2,7 litri de motorina.

Pilele de combustie pe baza de hidrogen fac parte dintr-un sistem combinat cu baterii litiu-ion, conferind automobilului o autonomie de 1.000 de kilometri.

Tractiunea este optima, fiecare roata dezvolta independent un cuplu activ, fiind proiectata pentru a oferi o stabilitate imbunatatita pe traiectorii la viteze mari.

Vehiculul mai dispune de suspensie pneumatica, ajustata la caracteristicile drumului, imbunatatind caracteristicile sale aerodinamice.

Noul F125 dispune de un computer performant, care permite manevre care se executa in mod automat. Mercedes F 125 va oferi pasagerilor si conducatorului auto acces la toate dispozitivele mass-media, multe folosind tehnologie 3D si touch.

Sunt eliminate oglinzile exterioare, iar monitorul de 17 inchi permite afisarea imaginilor care dau posibilitatea conducatorului auto sa monitorizeze in permanenta situatia traficului din spatele vehiculului.

Pentru alimentarea unor astfel de vehicule, producatorul german si Daimler, Grupul Linde, vor construi in urmatorii ani 20 de statii de alimentare cu hidrogen, pe teritoriul Germaniei.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Mercedes F125, #Mercedez emisii zero, #Mercedes ecologic , #stiri Mercedes