Moartea printesei Diana, cauzata de neglijenta urmaritorilor

Luni, 07 Aprilie 2008, ora 19:15
3052 citiri
Moartea printesei Diana, cauzata de neglijenta urmaritorilor

Juratii din ancheta judiciara privind decesul printesei Diana si a lui Dodi Al-Fayed au stabilit luni ca moartea celor doi a fost provocata de neglijenta soferilor masinilor care urmareau automobilul Mercedes la bordul caruia se aflau cei doi, relateaza AFP.

O instanta a decis ca starea de ebrietate in care se afla soferul Mercedesului printesei, Henri Paul, a fost un factor care a contribuit la accidentul survenit in tunelul Alma, din Paris, in 31 august 1997.

De asemenea, si faptul ca printesa de Wales si Al-Fayed nu si-au pus centurile de siguranta a contribuit la moartea celor doi.

Cei 11 jurati din cadrul acestei anchete asupra cauzelor mortii celor doi, s-au retras miercuri pentru a delibera, dupa sase luni de audieri la Inalta Curte de la Londra.

Judecatorul Scott Baker, care a condus ancheta, le-a permis sa aleaga intre cinci verdicte: moarte accidentala, nicio decizie, in lipsa unor dovezi suficiente, omucidere, fie prin neglijenta soferilor vehiculelor care ii urmareau pe Diana si pe Dodi Al-Fayed, fie prin neglijenta soferului Mercedesului, sau ultimele doua cumulate.

Judecatorul a respins insa teoria complotului, sustinuta de Mohamed Al-Fayed, tatal lui Dodi.

Ancheta judiciara asupra mortii Dianei si a insotitorului sau, deschisa la 2 octombrie la Inalta Curte de la Londra, este justificata de o lege specifica in vigoare in Anglia si tara Galilor in caz de moarte violenta sau inexplicabila. Acest gen de ancheta este declansata intotdeauna atunci cand un cetatean britanic moare in strainatate.

Ancheta viza sa stabileasca identitatea persoanelor decedate si sa stabileasca data si locul mortii. Nu este vorba despre un proces si nici nu exista un acuzat sau o sentinta la final.

Scotland Yard a conchis, in raportul dat publicitatii la 14 decembrie 2006, ca printesa si Dodi au fost victimele unui "tragic accident" cauzat de viteza excesiva si de faptul ca soferul, care a murit si el in accident, consumase bauturi alcoolice. Concluziile coincideau cu cele ale anchetei politiei franceze.

Tatal lui Dodi afirma insa ca moartea celor doi a survenit in urma unui complot care avea aprobarea sotului reginei, Elizabeta a II-a, vizand sa impiedice casatoria Dianei cu un musulman.

Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#diana, #moarte, #instanta , #stiri Mercedes