Oficial: McLaren, penalizata trei curse cu suspendare

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 15:53
1215 citiri
Oficial: McLaren, penalizata trei curse cu suspendare

Consiliul Mondial al FIA a dictat o penalizare de trei curse cu suspendare pentru McLaren Mercedes in urma scandalului in care a fost implicata echipa in Marele Premiu al Australiei.

La numai cateva ore de la inceperea audierilor, Consiliul Mondial al FIA a luat o decizie finala si irevocabila in privinta echipei McLaren.

Forul mondial a considerat ca cea mai adecvata pedeapsa este excluderea echipei din urmatoarele trei curse, insa a decis sa suspende aceasta decizie ca urmare a faptului ca McLaren a dat asigurari ca britanicii si-au schimbat cultura organizationala in urma evenimentelor de la Melbourne.

"Dupa ce am luat in considerare maniera deschisa si sincera in care seful echipei McLaren, Martin Whitmarsh, s-a adresat Consiliului Mondial al FIA si avand in vedere schimbarea culturii organizationale despre care acesta a spus ca a avut loc in cadrul echipei, Consiliul Mondial al FIA a decis sa suspende aplicarea celei mai adecvate penalizari".

"Penalizarea este o suspendare a echipei de la trei curse din Campionatul Mondial al Formulei 1. Aceasta se va aplica numai in cazul in care apar noi informatii despre acest caz sau daca, in urmatoarele 12 luni, echipa incalca din nou articolul 151c din Codul Sportiv International", se arata intr-un comunicat de presa al FIA.

Practic, decizia Consiliului Mondial nu are nici o influenta asupra evenimentelor urmatoare din Formula 1, McLaren urmand sa concureze in toate celelalalte curse ale sezonului fara sa fie depunctata in vreun fel in clasament.

In plus, forul mondial a precizat ca in scurt timp va da mai multe detalii despre modul in care a luat aceasta decizie.

McLaren a fost somata anterior sa raspunda in fata Consiliului Mondial dupa ce FIA a descoperit ca Lewis Hamilton si fostul director sportiv al echipei, Dave Ryan, au mintit in fata comisarilor de cursa de la Melbourne in privinta unui incident cu Jarno Trulli.

Cei doi oficiali ai echipei britanice au sustinut la vremea respectiva ca Trulli l-a depasit pe Hamilton in mod deliberat sub safety car, insa transmisiile radio dintre campionul mondial si inginerul sau au demonstrat ca echipa a fost cea care i-a solicitat lui Hamilton sa cedeze pozitia.

In urma acestui scandal, McLaren l-a concediat pe Dave Ryan, iar Ron Dennis s-a retras oficial din toate functiile detinute la echipa.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mclaren Mercedes, #penalizata 3 curse, #formula 1, #suspendare, #fia , #stiri Mercedes