Kaufland depaseste Metro dupa 15 ani

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 19:09
2499 citiri
Kaufland depaseste Metro dupa 15 ani
Foto: Ziarul Financiar

Lantul de hipermarketuri Kaufland a devenit, in 2011, cel mai mare de pe piata romaneasca, reusind sa surclaseze concurentul Metro pentru prima oara in ultimii 15 ani de activitate pe piata din Romania.

Potrivit Ziarul Financiar, citand date ale Ministerului Finantelor Publice, retailerul german Kaufland, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 5,58 miliarde de lei (1,31 miliarde de euro).

Primii cinci jucatori din piata de profil au impreuna o cifra de afaceri de peste 5 miliarde de euro. In acest top, Selgros a ocupat in 2011 a patra pozitie, depasind Real, divizia de hipermarketuri a grupului german Metro. Afacerile acesteia au scazut cu circa 9%.

Mai mult decat atat, Metro a fost detronat si pe segmentul Cash&Carry, unde a fost lider continuu inca din 1996, cand a intrat pe piata din Romania sprijinit de Ion Tiriac.

Desi Kaufland a patruns in Romania in 2006, afacerile lui au crescut in 2011 cu 18% fata de 2010 si cu aproximativ 50% in comparatie cu 2009.

Metro Cash&Carry este o retea de magazine en gros pentru persoane juridice, iar Kaufland este un lant de hipermarketuri cu politica de reduceri.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Kaufland depasit Metro, #Kaufland intrecut Metro, #Kaufland depasit Real, #Kaufland intrecut Real, #hipermarket Kaufland Metro Real, #Metro Cash Carry , #stiri Metro