Biografii celebre: Doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (III)

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 11:04
5851 citiri
Biografii celebre: Doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (III)

Succesul social si profesional aduce de multe ori o cota de curiozitate. E suficient sa aruncam o privire la durata vietii lui Michael Jackson (50 de ani), pentru a intra putin in complexitatea marii familii a show-bizului, care presupune talentul, desigur, dar si parcursul intortocheat.

Biografii celebre: Doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (I)

Biografii celebre: Doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (II)

Ranch-ul din Neverland

Michael Jackson cade prada tuturor exceselor. Locuinta sa din Neverland (achizitionata in 1988) este ca un parc de atractii, omagiu desenului animat Peter Pan. Aici se retrage artistul, singur, in lumea sa. Ca un paradox, discurile sale, Bad si Dangerous sunt foarte bine vandute, scrie Je Suis Mort.

Incontestabil, Jackson este un geniu al muzicii pop, cantecele sale puse in scena printr-o strategie extraordinara de marketing ating perfectiunea: Black or White, Heal the World, Earth Song, Remember the Time, Just Can't Stop Loving You.

Jumatate inger, jumatate demon, personajul lui Michael este din ce in ce mai ambiguu, atunci cand apare singur sau cu cimpanzeul sau, deghizandu-se ciudat. Imaginea publica se degradeaza. In 1993, cu sanatatea subreda, pierzand in greutate, cantaretul incepe cure de dezintoxicare.

Un reportaj controversat

In 2001, artistul ne gratuleaza cu o noua aparitie: Invincible, iar in 2002 un alt conflict se declanseaza odata cu aparitia reportajului intim, favorizat de Michael unui jurnalist. In documentar, vedem un Michael in universul sau, ca eternul copil, amuzandu-se de toate, cu prietenii sai tineri. Se descopera astfel un mod de viata, in care Michael isi creste singur copiii.

O fiinta extrem de sensibila, cu o copilarie dificila, care cauta, in nebunia sa, o lume pierduta a dragostei, inocentei si pacii.

Impartiti intre compasiune si revolta, telespectatorii urmaresc documentarul care traverseaza mapamondul. Michael simte ca a fost tras intr-o cursa de jurnalist si contraataca printr-o procedura judiciara si un nou reportaj.

Totusi, aceasta chestiune are meritul de a scoate la iveala extraordinara popularitate a cantaretului. La 45 de ani si o cariera de 40, Michael ramane regele inegalabil al muzicii pop.

Intoarcerea pe scena si decesul

Pe fondul unor probleme financiare, la 5 martie 2009, Michael anunta o serie de 50 de concerte, care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009, la Londra. In ciuda vocilor pesimiste, Michael decide sa sustina primele concerte, pentru a pregati mai bine spectacolul. De notat ca aceste 50 de date au fost completate in cateva ore.

Din nefericire, bucuria de a-l reintalni pe Michael in concert a fost de scurta durata pentru fanii ce asteptau de mult timp reintoarcerea icoanei pop. La 25 iunie 2009, site-ul Tmz.com anunta moartea lui, ca urmare a unei crize cardiace.

Informatia este confirmata cateva ore mai tarziu de un purtator de cuvant al Institutului Medico-legal din Los Angeles. Pe CNN: "Michael a fost transportat la spital, era inconstient cand a fost adus si decesul s-a constatat la orele 14,26, ora locala".

In ciuda reanimarii practicata de echipa medicala de urgenta, cantaretul n-a mai supravietuit. Este sfarsitul unei frumoase si grandioase istorii muzicale. Milioane de fani din lume i-au adus un vibrant omagiu starului disparut.

Discurile vandute si o industrie in jurul personajului Michael au facut din el artistul cel mai ascultat, cel mai dorit si cel mai admirat din ultimii 50 de ani. Exact cat avea, cand a murit.

"Geniu al dansului si muzicii. Pur si simplu cel mai mare artist. 1000 de ani vor trece si nu va putea fi egalat", spun fanii lui Michael Jackson.

"In viata, moartea nu este cea mai mare pierdere", scrie eseistul american Norman Cousins. "Cea mai mare pierdere este ceea ce moare in noi, cand nu mai suntem in viata". Atunci, cum sa nu fie minunata ambitia fanilor de a nu lasa sa moara in ei Michael Jackson!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#biografie Michael Jackson, #Michael Jackson viata personala, #Michael Jackson vanzari, #omul Michael Jackson , #muzica