De ce Michael Jackson avea vocea subtire, iar Hitler era sadic

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 18:16
11005 citiri
De ce Michael Jackson avea vocea subtire, iar Hitler era sadic

Unii oameni au fost atat de importanti incat au adus modificari semnificative (pozitive sau negative) la nivelul intregii planete, din diverse puncte de vedere - cultural, politic, uman etc. Iar in spatele puterii si influentei lor este posibil, conform unor teorii, sa fi stat lucruri marunte, care sa fi fost motorul acestora.

Cracked a "cules" cateva astfel de ipoteze legate de persoane foarte cunoscute.

1. Michael Jackson ar fi avut vocea mai subtire din cauza unui tratament medicamentos

Talentul vocal al lui Michael Jackson este de necontestat, nu degeaba fiind supranumit "regele muzicii pop". Insa multe persoane au remarcat ca acesta avea o voce mai subtire si ca ea nu s-a schimbat prea mult (in mod normal, vocea se ingroasa la baieti in timpul adolescentei si la trecerea spre maturitate).

In videoclipurile de mai jos Michael poate fi auzit, in ordine, la 11 ani, 15 ani si 22 de ani.

Un profesor de chirurgie vasculara, Alain Branchereau, sustine insa ca vocea lui Michael era atat de subtire si s-a pastrat neschimbata din cauza unui tratament medicamentos pe care cantaretul l-ar fi urmat la pubertate. Profesorul Branchereau crede ca, atunci cand Michael a inceput sa se confrunte cu acneea, pe la 12 ani, cineva din familie sau un doctor i-a sugerat un tratament cu un hormon sintetic numit ciproteron. Iar acest hormon are mai multe efecte secundare.

Potrivit profesorului, medicamentul a impiedicat cresterea parului pe corp si a afectat dezvoltarea oaselor, lasandu-l pe Michael cu un trup mai firav. In plus, tratamentul a afectat si dezvoltarea laringelui, asa explicandu-se de ce vocea nu s-a schimbat, ajungand sa atinga trei octave la maturitate.

2. Kurt Cobain ar fi fost ucis de alegerea lui de a canta la chitara cu mana stanga

Kurt Cobain, fostul solist al renumitei trupe Nirvana, cunoscut si pentru problemele pe care le avea cu drogurile, a murit la 27 de ani, provocandu-si singur moartea. Unii biografi sustin ca exista un lucru aparent marunt care ar fi dus la dependenta lui de heroina si apoi la moarte.

La un moment dat, Cobain a spus intr-un interviu ca avea o durere ingrozitoare la nivelul stomacului si ca din aceasta cauza a inceput sa ia si heroina (aceasta este cunoscuta ca fiind un analgezic puternic). "La jumatatea turneului european imi amintesc ca mi-am spus ca nu o sa mai plec niciodata intr-un turneu pana nu scap de aceasta (de durere - n. red.) pentru ca imi doream sa ma sinucid, eram atat de obosit de ea...", a spus Kurt atunci.

In 1993, un doctor l-a diagnosticat cu scolioza (o curbare a coloanei vertebrale care la unii oameni trebuie corectata prin operatie). Scolioza obstructiona un nerv la nivelul coloanei, lucru care dadea acele dureri in zona stomacului si care l-ar fi determinat pe Kurt sa ia heroina. Iar aceasta durere a fost mult amplificata de o alegere a lui Kurt.

Mai exact, el era ambidextru, dar a preferat sa se perfectioneze in a canta la chitara cu mana stanga, ceea ce este un chin si pentru oameni care nu au probleme de sanatate, mai cu seama pentru cei cu scolioza, ca el (chitaristi ca Paul Simon, B.B. King si Noel Gallagher, care de asemenea puteau sa cante cu mana stanga, nici nu s-au complicat sa incerce si au invatat direct cu dreapta).

Astfel, ore intregi de repetitii Kurt a tinut cureaua chitarei pe umarul drept (si griful cu mana dreapta), ceea ce a curbat coloana intr-un directie gresita, amplificand scolioza.

Mai mult, unii sustin ca, daca ar fi cantat cu mana dreapta, scolioza lui s-ar fi putut chiar corecta, iar Kurt poate n-ar mai fi ajuns la dependenta de heroina si poate nici nu si-ar fi luat viata.

3. Elvis Presley ar fi murit din cauza unei constipatii cronice

Doctorul George Nichopoulos, care a fost medicul personal al lui Elvis Presley, crede ca acesta nu a murit ca urmare a aritmiei (cum sustine teoria popular acceptata), ci din cauza unei constipatii cronice si ca, daca ar fi acceptat o interventie chirurgicala (pe care Elvis nu ar fi facut-o din cauza rusinii de a se afla ca are astfel de probleme), ar mai fi trait multi ani.

Mai mult, autopsia a scos la iveala faptul ca dimensiunile colonului lui Elvis erau mult mai mari decat cele ale altor oameni, atat in diametru cat si in lungime.

4. Sadismul lui Hitler ar fi venit de la o fixatie legata de materiile fecale

Potrivit psihologiei freudiene, toti copiii trec printr-o "etapa anala" in dezvoltarea sexuala, cam in jurul perioadei in care sunt invatati sa foloseasca olita. Daca ceva ciudat se intampla in aceasta etapa, copiii in cauza pot face o fixatie legata de aceasta experienta, care se poate manifesta mai tarziu ca un fetis sexual.

Iar despre Hitler se spune ca ar fi fost una dintre aceste persoane, conform unor afirmatii facute de Angelika Raubal (Geli), nepoata vitrega a lui Hitler si o presupusa iubita a lui.

Mai departe, psihologii au speculat ca aceasta fixatie a lui Hitler a fost declansata de metodele dure ale mamei lui de a-l invata sa foloseasca olita. Tacticile ei abuzive se pare ca i-au insuflat o teama obsesiva de germeni si de orice e murdar.

Iar, ulterior, mintea lui Hitler ar fi facut o legatura gresita, evident, intre tot ce e murdar si evrei si ar fi decis ca acestia, tiganii si homosexualii nu sunt "curati". In plus, mintea lui a asociat si ideea de distrugere a germenilor cu cea de distrugere a culturilor "murdare", permitandu-i sa comita toate atrocitatile binecunoscute fara niciun strop de remuscare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Michael Jackson voce subtire, #sadism Hitler, #moarte Kurt Cobain, #moarte Elvis Presley, #Kurt Cobain stangaci, #teorii conspiratie moarte vedete , #muzica