Biografii celebre: doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (I)

Joi, 23 Iunie 2011, ora 12:02
5604 citiri
Biografii celebre: doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (I)

Succesul social si profesional aduce de multe ori cota de curiozitate. E suficient sa aruncam o privire la durata vietii lui Michael Jackson (50 de ani), pentru a intra putin in complexitatea marii familii a show-bizului, care presupune talentul, desigur, dar si parcursul intortocheat.

Daca artistul a fascinat multimile, omul a facut-o in egala masura. De aceea, este dificil sa evoci viata cuiva ce a fost totodata Regele si sclavul propriei notorietati, prizonierul celebritatii sale. Biografia lui Michael Jackson se recomanda a fi citita ca un roman. A fost actor, artist, cantaret-compozitor, dansator-coregraf, om de afaceri, muzician si producator, poet, conform Je Suis Mort.

S-a nascut la 25 august 1958, in orasul muncitoresc Gary (Indiana), ca al saptelea din cei noua copii ai familiei Jackson. Cariera si-a inceput-o la 11 ani, cu Jackson Five, pentru ca in 1971 sa cante si solo. Supranumit "Regele Pop", a scos cinci albume de studio, printre cele mai vandute din lume: Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous si HIstory.

La inceputul anilor 1980, Michael Jackson a devenit o figura marcanta a muzicii pop si una dintre cele mai de notorietate ale secolului al XX-lea. Scurt metrajele Beat It, Billie Jean sau Thriller, difuzate pe MTV, au transformat in totalitate lumea muzicii si a videoclipurilor.

In timpul numeroaselor concerte si aparitii publice in direct, a popularizat pasi de dans, din care Moonwalk, ce a devenit marca sa. Stilul vocal si muzical al lui Michael a influentat alti artisti hip-hop, pop si R'n'B.

De-a lungul carierei sale, "Regele Pop" a batut numeroase recorduri ale industriei discului. Numarul total al vanzarilor a fost estimat la 750 de milioane, clasandu-se ca cel mai bine vandut artist solo din toate timpurile.

A obtinut premii numeroase si a fost numit "Artistul Mileniului" la World Music Awards, in anul 2000. A stiut sa se angajeze pentru cauze nobile, ca atunci cand scrie We Are The World cu Lionel Richie, in 1985, sau cand investeste pentru copiii nefericiti.

Viata personala tumultoasa

Succesele repetate nu puteau lasa indiferenta presa de scandal. Imaginea i-a fost considerabil umbrita, din cauza vietii private, foarte zbuciumata, indeosebi legata de schimbarea aspectului fizic, a modului excentric de a trai, a bolilor sale. La toate, se adauga si acuzatiile de pedofilie. Pentru prima, a platit 20 milioane de dolari familiei reclamante, iar al doilea caz a fost cel mai mediatizat din istorie.

Casatoriile, doua la numar, neasteptate, nasterea copiilor sai au continuat sa-i aduca artistului o reputatie proasta. Dupa intreruperea legaturii cu infirmiera Deborah Rowe ("Debbie"), nu i se mai cunoaste nicio relatie. Insa, in 2002, Michael isi prezinta un nou copil, Prince Michael II, fara a se cunoaste identitatea mamei. A recurs la fecundarea prin inseminare artificiala.

In pofida tuturor controverselor, Michael Jackson ramane un pilon al istoriei muzicii pop si sursa de inspiratie pentru multe generatii. Om al extremelor, a suscitat pasiunea cat si ura. Singura certitudine este ca nu a lasat pe nimeni indiferent.

- continua -

Nu ratati urmatoarele parti ale documentarului dedicat lui Michael Jackson, ce vor fi publicate vineri si sambata.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#biografie Michael Jackson, #Michael Jackson viata personala, #Michael Jackson vanzari, #omul Michael Jackson , #stiri Michael Jackson