Biografii celebre: Doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (II)

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 09:45
5376 citiri
Biografii celebre: Doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (II)

Succesul social si profesional aduce de multe ori cota de curiozitate. E suficient sa aruncam o privire la durata de viata a lui Michael Jackson (50 de ani), pentru a intra putin in complexitatea marii familii a show-bizului, care presupune talentul, desigur, dar si parcursul intortocheat.

Biografii celebre: doi ani de la disparitia lui Michael Jackson (I)

Jackson Five

Parintii sai, Joseph Jackson si Katherine Jackson, au avut 10 copii, dar fratele geaman al lui Michael a murit la cateva ore dupa nasterea sa. Locuiau intr-o casuta cu doua camera in Gary, la sud-est de Chicago. Tatal era chitarist intr-un grup R'n'B', numit The Falons, iar mama muncea din cand in cand, ca membra a gruparii Martorii lui Iehova. Aceasta influenta religioasa ii va da lui Michael taria de caracter, scrie Je Suis Mort.

Jackson era foarte autoritar cu copiii sai. In multe interviuri, Michael a vorbit de maltratarea fizica si mentala la care erau supusi, iar el era tinta ironiilor venite din partea propriului tata, pentru ca avea nasul mare.

Talentati de mici, fratii lui Michael (Tito, Jackie, Marlon, Jermain si Randy) au alcatuit grupul The Jackson Five, in cadrul caruia Michael era solistul principal, datorita vocii sale mature pentru varsta sa, dar si a aptitudinilor de a reproduce pasii de dans ai lui James Brown.

Impreuna incep sa castige concursuri si reputatie in regiune, inca din 1963. Tatal profita de acest lucru si intreaga familie se muta in Detroit. Aici nu trec neobservati. Bob Tylor le deschide drumul catre casa de discuri a americanilor de culoare, Motown Records. Un contract este semnat, iar Diana Ross prezinta formatia publicului.

Startul celor cinci Jackson este exploziv cu ABC, The Love You Save, I'll Be There, Never can Say Good Bye. In noua luni, sunt vandute 10 milioane de exemplare. Tanarul Michael isi pregateste, inconstient, terenul pentru o cariera solo.

Intra in atentia producatorilor, prin naturaletea si timbrul ascutit al vocii. Ei decid sa faca din Michael un star. Astfel il lanseaza in cariera solo. In 1972, scoate discul Got to Be There, apoi Ben, confirmand presentimentele producatorilor: "Acest baiat are ceva special, pare sa atraga succesul ca un magnet".

In 1976, Motown Records este inlocuita cu Epic Records (viitoarea Sony), iar Jackson Five isi schimba numele in The Jackson. Continua seductia publicului international, inregistrand numeroase albume, printre care: Destiny si Triumph. Pana in '76, insa, Michael Jackson va semna sase albume doar cu numele sau.

Thriller, albumul mitic

Cariera solo ia amploare odata cu iesirea in octombrie 1979 a fabulosului album Off The Wall, dar declicul se produce in 1982 cu Thriller, cel mai vandut din lume. Michael devine un mit viu, depasindu-i pe Beatles si regele Elvis. Fenomenul Michael este, din acest moment, indestructibil. Aparitiile sale produc un val urias. Discurile se vand cu milioanele.

Thriller este consemnat ca o revolutie in lumea clipurilor, dupa care au urmat Bad, Dangerous, Heal the World, toate definindu-l ca star international.

Pentru albumul vandut in 25 milioane de exemplare, obtine opt premii la "American Awards" si acelasi numar la "Grammy Awards". Stationeaza timp de 37 de saptamani pe pozitia intai. Michael este recunoscut de Guiness Records, apoi in 1984 steaua sa se afla pe bulevardul Hollwood Wolk of Fame.

Turneul Bad continua sa-i aduca notorietate, plecand pentru prima data fara fratii sai, cu care va mai concerta in Madison Square Garden, in 2001, in cinstea implinirii a 30 de ani de cariera.

In culmea gloriei, Michael sufera un grav accident, in timpul filmarii pentru o reclama la Pepsi. Fata ii este arsa. Incepe seria operatiilor care il vor transforma putin cate putin. De la an la an, Jackson devine un personaj straniu, palid, de nerecunoscut. Un comportament ce-i va aduce critici severe.

Nu ratati ultima parte a documentarului dedicat lui Michael Jackson, ce va fi publicata sambata

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#biografie Michael Jackson, #Michael Jackson viata personala, #Michael Jackson vanzari, #omul Michael Jackson , #stiri Michael Jackson