Cele mai scumpe clipuri muzicale din istorie (Galerie Video)

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 11:12
3032 citiri
Cele mai scumpe clipuri muzicale din istorie (Galerie Video)

David Bowie a reusit performanta de a face un videoclip cu numai 12,99 de dolari, pentru melodia Love Is Lost. Asta nu inseamna insa ca nu sunt si artisti care procedeaza exact invers, cheltuind sume exorbitante pentru realizarea videoclipurilor.

Business Insider a realizat un top in acest sens, clasament in care Michael Jackson ocupa trei locuri.

Desi n-ai crede, cel mai scump videoclip este pentru Scream, melodie interpretata de Michael Jackson si Janet Jackson, sora sa, in 1995, pentru care s-au cheltuit 7 milioane de dolari. Numai luminile videoclipului premiat in cadrul unei gale MTV din acelasi an au costat 175.000 de dolari.

Pe locul 2 se afla Britney Spears, cu Work B----, lansat in 2013, pentru care s-au cheltuit 6,5 milioane de dolari, suma la care s-a ajuns in contextul in care s-a filmat in multe locuri - tragandu-se cadre atat in cluburi, cat si in desert. Pe langa ultimea de tinute scumpe, in clip apare un Lamborghini alb.

Madonna, cu Die Another Day (2002), se situeaza pe locul 3, clipul avand costuri de 6,1 milioane de dolari. Si aceasta mai apare in clasament cu inca doua videoclipuri, urmatorul ocupand chiar locul 4.

E vorba despre Express Yourself, lansata in 1989, pentru care al carei videoclip s-au investit 5 milioane de dolari. Clipul, incendiar pentru acea vreme, a obtinut doua premii la MTV Video Music Awards, in 1989.

Bedtime Story, din 1995, tot a Madonnei, urmeaza in top, la realizarea videoclipului cheltuindu-se 5 milioane de dolari. S-a filmat doar sase zile, insa a fost nevoie de saptamani bune de post-productie.

Pe pozitia a sasea se afla tot Michael Jackson, cu Black or White, un videoclip cu o abundenta de efecte speciale care a inghitit 4 milioane de dolari. In clip apare pustiul, pe atunci, Macaulay Culkin, dar si modelul Tyra Banks.

Aceeasi suma a fost necesara si pentru realizarea videoclipului piesei Estranged, de la Guns N' Roses. La filmari au luat parte si o echipa SWAT, delfini, un aparat de zbor Antonov An-124 Ruslan, fiind folosite din plin efectele speciale.

Urmeaza in clasament Puff Daddy, cu Victory, din 1998 si o cheltuiala de 2,7 milioane de dolari, generata de folosirea unui avion, unui elicopter si efectelor pirotehnice.

Pe locul 9 se afla MC Hammer, cu 2 Legit 2 Quit, un videoclip realizat in 1991 cu 2,5 milioane de dolari, si Mariah Carey ft. Jay Z, cu Heartbreaker, din 1999, un videoclip la fel de scump.

Top 14 mai cuprinde, in ordine, Busta Rhymes, What's It Gonna Be?!, din 1999, cu 2,4 milioane de dolari, Celine Dion, It's All Coming Back to Me Now (1996), cu 2,3 milioane de dolari, Michael Jackson, cu Bad (1987), 2,2 milioane, si Backstreet Boys, cu Larger Than Life (1999) - 2,1 milioane de dolari.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#cele mai scumpe videoclipuri din istorie, #cele mai scumpe clipuri muzicale, #cele mai scumpe videoclipuri video, #cel mai ieftin videoclip , #stiri Michael Jackson