Inmormantarea lui Michael Jackson, eveniment global (Video)

Marti, 07 Iulie 2009, ora 07:32
16292 citiri
Inmormantarea lui Michael Jackson, eveniment global (Video)

Marti dimineata la americani, seara la noi, va avea loc la Los Angeles, la Staples Center, o ceremonie in memoria lui Michael Jackson, care se asteapta sa fie, asa cum isi dorea de altfel si megastarul, " cel mai mare show de pe pamant".

Staples Center este ultima sala in care pop-starul american isi facea repetitiile pentru seria de concerte londoneze pe care urma sa le sustina si poate gazdui pana la 20.000 de persoane.

Ultima repetitie a lui Michael Jackson

Peste un miliard de oameni din toata lumea vor putea urmari acest eveniment care va incepe la 20:00, ora Romaniei, si va fi transmis in direct de televiziunile de pe tot mapamondul.

Potrivit unor rapoarte ale presei mondene americane, trupul lui Michael Jackson va fi expus pe scena de la Staples Center, la cererea expresa a familiei sale, care doreste ca fanii lui sa aiba astfel ocazia sa-si ia adio de la idolul lor.

The Sun scrie ca la ceremonie vor participa staruri de prima mana printre care Mariah Carey, Usher, Stevie Wonder si Lionel Richie, dar si Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Magic Johnson, Kobe Bryant, reverendul Al Sharpton, Brooke Shields, John Mayer.

"Sunt cu totii oameni despre care Michael a vorbit in ultimele luni si care vor arata care erau gusturile sale muzicale la momentul decesului. Asa cum Michael a spus deja, va fi cel mai mare show de pe pamant", a declarat o sursa apropiata familei Jackson pentru The Sun.

Celebrul covor rosu pentru celebritati va fi inlocuit cu unul negru, in semn de respect. Multe dintre detaliile ceremoniei sunt tinute secrete de organizatori, dar cu siguranta va fi unul dintre cele mai mari spectacole pe care lumea le-a vazut.

Marea prietena a lui Jackson, actrita Elizabeth Taylor a anuntat ca nu va participa la ceea ce a numit un "circ public".

De asemenea, nici Debbie Rowe, fosta sotie a lui Michael Jackson, nu va lua parte la festivitatile de adio in onoarea artistului , anuntand, prin intermediul avocatului, ca aparitia ei ar fi o "distragere deloc necesara a atentiei media de la un eveniment care ar trebui sa se concentreze exclusiv asupra lui Michael.

Cat despre inmormantarea propriu-zisa, The Sun scrie ca Michael Jackson va fi ingropat marti, la cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, cu doua ore inainte de ceremonia publica, insa aceasta informatie nu a fost confirmata de oficialitati.

Starul va fi inmormantat intr-un sicriu Promethean, placat cu aur si cu matase albastra in interior si va fi imbracat intr-unul din costumele sale de scena, alaturi de cateva simboluri ale muzicii si vietii sale, inclusiv faimoasa manusa alba pe care iubea sa o poarte.

Presa locala mai speculeaza ca acesta va fi un "loc de veci" temporar, pana in momentul in care familia va rezolva problemele birocratice, pentru a putea muta sicriul la Neverland.

Sute de mii de fani sunt asteptati sa ia cu asalt Los Angeles

8.750 de fani ai lui Michael Jackson au castigat cate doua bilete la ceremonia care va avea loc la Staples Center din Los Angeles, din 1,6 milioane de oameni care au participat la loterie.

Castigatorii au fost anuntati prin e-mail, in cursul zilei de duminica. Cateva ore mai tarziu, pe EBay se vindeau bilete la ceremonie, licitatiile ajungand la 20.000 de dolari, informeaza site-ul examiner.com.

Din fericire insa, spiritul civic a triumfat, intrucat fanii au boicotat licitatiile online pentru biletele lui Michael Jakcson, iar site-urile au blocat anunturile respective, din respect pentru superstar.

Unul din doi americani se declara fan Michael Jackson

Autoritatile locale din Los Angeles se asteapta ca 700.000 de oameni sa vina la Staples Center pentru a incerca sa intre la ceremonie. Reprezentantii politiei i-au avertizat pe acestia ca nici nu vor putea vedea sala si vor sta degeaba in soare.

Autobuzele care trec prin zona Staples Center au fost redirectionate, iar accesul pietonilor va fi restrictionat pe o suprafata destul de mare in jurul arenei. In perimetru vor putea intra doar cei care au atat biletul, cat si bratara de la mana.

Toate aceste pregatiri cu securitatea evenimentului pun la grea incercare bugetul afectat de criza al Los Angeles-ului, unele voci sustinand ca sumele cheltuite de minicipalitate s-ar ridica

la doua milioane de dolari.

Nebunie mediatica la Tv, pe Internet si in cinematografe

Oficialii au facut un apel ca cei fara bilet sa stea acasa pentru a vedea ceremonia la televizor. E!, CNN, ABC, Fox, TV Guide Channel, si Fox News vor transmite evenimentul istoric.

Mai mult, compania specializata in evenimente digitale Cinedigm Digital Cinema Corp. a aranjat cu AEG si familia starului sa transmita in direct evenimentul in 88 de cinematografe. Biletele la aceste transmisii vor fi gratuite, pe principiul primul venit, primul servit.

Si retelele de socializare de pe Internet au intrat in nebunia transmisiunilor in direct: utilizatorii Facebook vor urmari in direct ceremoniile si se vor putea conecta in acelasi timp la profilul online al vedetei, impreuna cu milioane de fani din intreaga lume.

Facebook a pus la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a-si trimite cadouri virtuale gratuite inspirate din viata lui Jackson - faimoasa manusa cu strasuri a starului e in topul celor mai dorite deja.

Michael peste tot

Los Angeles, orasul care pana in urma cu doua saptamani parea gol, este acum plin ochi. Imitatorii lui Jackson stau la fiecare colt, acordurile Thriller razbat din orice magazin cu profil turistic, iar coada la autobuzul StarLine, care te plimba pe la toate locurile de interes din viata lui Michael, este interminabila.

In fiecare zi a saptamanii care a trecut, Anderson Cooper, prezentatorul-vedeta al CNN, a transmis de pe acoperisul cladirii televiziunii, avand pe fundal binecunoscutul semn Hollywood de pe dealurile din apropiere.

De asemenea, autoritatile locale se asteapta ca locul unde Michael Jackson va fi inmormantat sa devina o franciza de gen Disneyland, care va genera sume uriase de ani, zi de zi.

Fanii cantaretului s-au strans deja la portile cimitirului unde se banuieste ca va fi inmormantat superstarul.

Desi nu s-au dat publicitatii detalii oficiale, un dric ducand un cosciug acoperit cu catifea albastra a fost vazut intrand in cimitirul Forest Lawn Hollywood Hills luni noapte, pentru ceea ce se speculeaza a fi fost ultima sansa a familiei de a-si lua ramas bun de la Michael.

Dupa cateva ore, dricul a mutat sicriul intr-o cladire apropiata.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Michael Jackson inmormantare, #Michael Jackson ceremonie , #stiri Michael Jackson