Teorii ale conspiratiilor celebre create in jurul mortii vedetelor

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 00:08
8174 citiri
Teorii ale conspiratiilor celebre create in jurul mortii vedetelor

Au tinut prima pagina a ziarelor in timpul vietii si continua sa o faca si dupa trecerea in eternitate, mai ales ca mortile lor au fost la fel de controversate ca si vietile.

Povestile vedetelor, dar mai ales sfarsitul acestora, au reprezentat intotdeauna un minunat prilej pentru tot felul de teorii si ipoteze, care mai de care mai senzationale. The Telegraph prezinta zece cele mai cunoscute teorii ale conspiratiei in cazul vedetelor decedate.

Michael Jackson

Foto: The Telegraph

La nici cateva ore de la anuntul mortii regelui muzicii pop, Michael Jakson, au inceput sa circule primele teorii ale conspiratiei.

Cea mai cunoscuta este cea conform careia megastarul si-a inscenat moartea pentru a scapa de lumina reflectoarelor si de datoriile imense pe care le acumulase.

Anna Nicole Smith

Foto: The Telegraph

Modelul si actrita al carei nume real era Vickie Lynn Marshall a fost gasita moarta la varsta de 39 de ani intr-un hotel din Florida, pe 8 februarie 2007.

Specialistii au stabilit ca decesul a survenit in urma unei supradoze de medicamente care ii fusesera prescrise de medici.

Dar la doar cateva zile de la decesul ei, Internetul a fost impanzit de teorii conspirative ce speculau asemanarea izbitoare dintre modul in care aceasta a murit si cel in care a murit fiul ei, Daniel.

James Dean

Foto: The Telegraph

Actorul a murit pe 30 septembrie, 1955, cand Porsche-ul lui 550 Spyder a fost lovit de un Ford Custom Tudor coupe pe soseaua 466 in apropiere de Cholame California.

Ford-ul era condus de Donald Turnupseed, un tanar de 23 de ani, care a intrat in plin in masina condusa de Dean.

Medicii nu au mai avut ce sa faca decat sa pronunte decesul actorului cand acesta a ajuns la spital.

In acest caz, teoria conspiratiei se bazeaza pe o reconstituire a accidentului, in urma careia ar reiesi ca masinile ar fi fost prea putin avariate pentru o ciocnire la viteza mare si ca Dean nu ar fi avut cum sa moara in urma impactului. El a trecut, astfel, in randul vedetelor care si-ar fi inscenat moartea.

River Phoenix

Foto: The Telegraph

Tanarul actor a avut o imagine batatoare la ochi de baiat cuminte si deseori vorbea despre aversiunea sa fata de droguri.

Si totusi, pe 31 octombrie 1993, s-a prabusit in urma unei supradoze de heroina si cocaina la iesirea dintr-un club de noapte hollywoodian detinut de Johnny Depp.

Multi au pus sub semnul intrebarii raportul autoritatilor, bazandu-se pe pozitia actorului fata de droguri si pe faptul ca acesta nu avea urme de intepaturi pe corp.

Kurt Cobain

Foto: The Telegraph

Solistul trupei Nirvana a fost gasit mort in casa sa din Seattle pe 8 aprilie 1994. Artistul, care disparuse dintr-o clinica de dezintoxicare, s-a sinucis, dupa cum a declarat sotia sa, Courtney Love. A fost gasit si un bilet de adio.

Raportul initial al politiei arata ca Cobain a fost gasit impuscat in piept, iar concluzia autopsiei era ca acesta a murit in urma unei singure plagi impuscate la nivelul capului si ca luase o cantitate considerabila de heroina inainte.

In orice caz, Tom Grant, un detectiv particular angajat de Love sa-l gaseasca pe Cobain dupa ce acesta disparuse de la clinica, crede ca artistul a fost omorat.

Grant sustine ca, la cata heroina avea Cobain in sange, i-ar fi fost imposibil sa isi puna pistolul la cap si sa apese pe tragaci. Teoria avansata de detectiv este ca un asasin necunoscut i-a administrat drogurile si apoi l-a impuscat pe Cobain.

Natalie Wood

Foto: The Telegraph

Actrita de 43 de ani a fost gasita moarta in apele de langa insula Catalina, pe 29 noiembrie 1981. Aparent, aceasta s-a inecat dupa ce a cazut de pe un iaht al carui proprietar era sotul ei, Robert Wagner.

Aceasta ar fi baut cateva pahare cu Wagner si cu actorul Christopher Walken inainte de disparitie.

Au existat speculatii cum ca ea ar fi fost ucisa, insa politia a stabilit ca moartea sa a fost accidentala, cauzata probabil de cazatura peste bord.

John Lennon

Foto: The Telegraph

Fostul membru al trupei The Beatles a murit in fata cladirii Dakota din New York unde locuia, dupa ce a fost impsucat de Mark David Chapman pe 8 decembrie 1980.

Chapman a fost inchis pentru crima si se afla inca in inchisoare. Cea mai cunoscuta teorie conspirativa, insa, spune ca Lennon a fost omorat prin telecomanda.

Cei care cred in aceasta teorie spun ca Chapman a fost programat de agenti ai guvernului Statelor Unite sa-l omoare pe Lennon si ca au folosit romanul "Catcher in the Ray" al lui J.D. Salinger ca semn pentru continuarea operatiunii.

Insa nu prea exista motive pentru ca guvernul SUA sa isi doreasca moartea lui Lennon, in afara de un aparent dezacord al artistului fata de proaspat alesul presedinte de atunci, Ronald Reagan si de administratia din subordinea sa.

David Carradine

Foto: The Telegraph

Starul din serialul Kung Fu si Kill Bill a fost gasit mort pe 4 iunie anul acesta in camera sa dintr-un hotel din Bangkok, Thailanda. Politia a dezvaluit ca acesta a fost gasit spanzurat in dulap. Alte rapoarte au aratat ca a murit in urma unei experiente sado-maso.

Un patolog a declarat ca asfisierea autoerotica este cel mai probabil cauza mortii, iar materialul filmat de CCTV arata ca nu a mai fost nimeni implicat in acest joc sexual.

La o zi dupa moartea sa, insa, avocatul familiei Carradine a exclus ideea sinuciderii si a sugerat ca acesta a fost omorat de o secta secreta kung fu dupa ce fusese dezvaluit faptul ca actorul vroia sa desconspire astfel de grupari.

Marilyn Monroe

Foto: The Telegraph

Actrita a fost gasita moarta in casa ei din Los Angeles pe 5 august, 1962. Autopsia a dezvaluit ca ea a decedat in urma administrarii unui cocktail puternic de medicamente, iar raportul politiei conchidea ca a murit in urma unei supradoze accidentale.

Totusi, speculatii cu privire la moartea vedetei continua sa apara si in zilele noastre si majoritatea se leaga de relatia ei cu presedintele american John F. Kennedy si fratele acestuia, Robert Kennedy.

Teoriile sustin ca Marilyn a fost ucisa fie de CIA, fie de Mafie, pentru ca stia prea multe despre legaturile dintre fratii Kennedy si organizatiile criminale.

Elvis Presley

Foto: The Telegraph

Regele rock'n'roll-ului a fost gasit mort in baia casei sale din Graceland, Memphis, pe 16 august 1977. Investigatiile si autopsiile au aratat ca s-a tarat mai multi metri departe de vasul de toaleta inainte sa moara.

Doua autopsii au fost facute pentru a se stabilii cauzele mortii sale, dintre care una in 1994. Ambele au conchis ca nu a murit in urma unei supradoze, ci in urma unui atac de cord.

Insa, avand in vedere antecedentele si prescriptiile de medicamente facute pe numele lui Presley, cei mai multi experti cred ca un cocktail de medicamente a cauzat atacul de cord.

Si asta este doar una din sute de alte teorii ce s-au nascut in jurul unuia dintre cei mai celebri oameni care au trait vreodata. Cea mai cunoscuta este cea conform careia Regele si-a inscenat cumva moartea pentru a impulsiona vanzarile albumelor sale care incepusera sa scada dramatic.

Sute de mii de presupuse fotografii cu Elvis in viata au fost date publicitatii de atunci.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#teorii conspiratii, #morti celebre, #vedete, #Michael Jackson moarte, #cauze moarte, #inscenare moarte , #stiri Michael Jackson