Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Medicii englezi vin cu o veste ingrozitoare pentru Michael Schumacher

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 02 Martie 2014, ora 09:22
11325 citiri
Medicii englezi vin cu o veste ingrozitoare pentru Michael Schumacher
Foto: dw.de

Medicii englezi vin cu o veste ingrozitoare despre starea, dar, mai ales, despre posibilitatea ca Michael Schumacher sa isi revina dupa accidentul grav suferit la sfarsitul anului trecut.

Doctorul Anthony Strong, de la King's College, din Londra, spune ca pacientii au sanse de recuperare tot mai mici cu cat perioada de coma se prelungeste.

"In jur de 90% din recuperare se face in primele 9-12 luni, asa ca este inca devreme sa ne pronuntam. Dar cu cat perioada in care un pacient se afla in coma este mai mare, cu atat sansele lui de recuperare sunt mai mici", a spus medicul pentru presa britanica.

Pe de alta parte, doctorul Colin Shieff, neurochirurg la Spitalul National pentru Neurologie si Neurochirurgie din Londra este de parere ca medicii care il trateaza pe Schumacher in Franta stiu acum mai multe despre afectiunea germanului, intrucat ii fac teste amanuntite de cateva ori pe saptamana.

Shieff sustine ca parti ale creierului lui Schumacher care nu au fost afectate de lovitura suferita pe partia de schi ar putea fi afectate acum, dupa doua luni de coma.

De asemenea, el crede ca si daca germanul se va trezi din coma va avea dizabilitati semnificative din cauza perioadei lungi pe care a petrecut-o in aceasta stare.

Michael Schumacher se afla in coma din data de 29 decembrie, cand a suferit un accident la schi. El a cazut pe partie si s-a lovit cu capul de o stanca, casca de protectie pe care o purta spargandu-se in momentul impactului.

Complicatii pentru Schumacher: Sotia fostului campion recurge la un gest disperat

A fost transportat mai intai la o clinica din Meribel iar dupa ce medicii francezi au realizat gravitatea situatiei au decis sa il trimita la spitalul din Grenoble.

De aproape doua luni se afla "Schumi" in spital, in coma, iar semnele ca si-ar reveni lipsesc.

Dupa trei operatii pe creier, facute pentru a reduce presiunea intracraniana si a elimina unele hematoame, starea fostului campion mondial din Formula 1 ramane critica.

Managerul lui Michael Schumacher vine cu noutati din partea medicilor

Medicii francezi au aproape o luna de cand au anuntat ca incearca sa-l trezeasca pe Schumacher din starea de coma indusa, insa neamtul nu a reactionat asa cum se astepta staff-ul medical.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Michael Schumacher accident schi, #Michael Schumacher medici diagnostic, #Michael Schumacher coma accident, #Michael Schumacher trezit coma , #accident Michael Schumacher