Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Tratament revolutionar si medic de top pentru recuperarea lui Michael Schumacher

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 17 Iunie 2014, ora 22:42
6164 citiri
Tratament revolutionar si medic de top pentru recuperarea lui Michael Schumacher
Foto: The Independent

Michael Schumacher a inceput "cea mai dificila lupta din viata lui", asa cum a numit-o purtatorul de cuvant al germanului, Sabine Kehm, lupta pentru recuperare, la Spitalul Universitar din Lausanne, Elvetia.

Decizia de a-l muta pe fostul campion mondial al Formulei 1 din Franta in Elvetia nu a fost una intamplatoare, la Lausanne "Schumi" urmand a fi supus unui tratament revolutionar sub supravegherea unui medic de top, cu rezultate deosebite in cazuri similare.

Jurnalistii germani au aflat ca Michael Schumacher a fost internat in Unitatea de Neuro-Recuperare a spitalului elvetian, sub supravegherea directa a medicului responsabil de aceasta unitate, dr. Karin Diserens.

Doctorul Diserens are o poveste extrem de interesanta, ea avand doua specializari in medicina. Asta pentru ca a facut Facultatea de Medicina in Germania, dar dupa ce a ajuns in Elvetia a fost nevoita sa isi reia studiile, de aceasta data in limba franceza. Acum, ea este unul dintre cei mai apreciati medici in specializarile neurologie si neuro-recuperare. De fapt, unitatea pe care o coordoneaza in cadrul Spitalului din Lausanne este creatia ei.

In aceasta clinica, Michael Schumacher va fi supus unor metode de tratament revolutionare, dar care au avut rezultate excelente cu multi pacienti.

Prima faza a recuperarii consta in folosirea terapiei Erigo. In fapt, este vorba despre un pat ultratehnologizat cu ajutorul caruia pacientii aflati in starea germanului sunt ridicati intr-o pozitie aproape verticala iar membrele inferioare le sunt miscare simuland mersul.

Michael Schumacher a iesit din coma si a fost externat

In acest fel pacientii isi recapata o buna parte a simturilor pierdute in starea de coma, muschii picioarelor incep sa isi revina, iar activitatea cardiovasculara este, de asemenea, intensificata. In acelasi timp, activitatea cerebrala este stimulata.

"Am observat o legatura directa intre intensitatea acestor stimulari si procesul de recuperare al pacientilor", sustine dr. Diserens.

Potrivit ultimelor informatii din presa germana, Michael Schumacher s-a trezit din coma, insa nu poate comunica direct, ci doar prin intermediul ochilor. El respira inca asistat de aparate, desi medicii elvetieni incearca sa ii reduca dependenta de acestea.

Ce urmeaza pentru Schumacher si ce sanse de recuperare totala mai are - Interviu

Fostul pilot de Formula 1 a suferit un grav accident la sfarsitul anului trecut pe o partie de schi din Franta.

Schumacher a stat aproape jumatate de an in coma indusa, fiind trezit cu greu de medicii din Grenoble.

Iata cum functioneaza tratamentul revolutionar pe care il va incerca si Schumacher:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Schumacher spital Lausanne, #Schumacher trezit coma, #Schumacher recuperare coma, #Michael Schumacher tratament , #accident Michael Schumacher