Secretele unei cariere de succes: maestrul bucatar Marco Pierre White

Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 11:10
4306 citiri
Secretele unei cariere de succes: maestrul bucatar Marco Pierre White
Foto: mycruiseblog.co.uk

Marco Pierre White, unul dintre cei mai apreciati maestri ai bucatariei internationale, dezvaluie care au fost oamenii care i-au marcat viata si cariera, cei care l-au condus pe drumul catre culmile succesului.

Acum in varsta de 47 de ani, White a revolutionat arta culinara si a intrat in istorie ca fiind cel mai tanar bucatar rasplatit cu trei stele Michelin, una dintre cele mai inalte distinctii in domeniu, echivalent al Oscarurilor, scrie The Times .

Care au fost cele mai importante persoane din viata sa, cine sunt cei care l-au influentat in cel mai inalt grad ? Iata ce raspunde White:

Mama

Chiar daca a murit pe cand aveam doar sase ani, a fost cea mai influenta persoana din viata mea. Imi amintesc si acum cum ma ascundeam sub masa din bucatarie pe care ea si dadaca mea pregateau bucate italienesti. Imi amintesc cum mama toca legumele pentru minestrone iar din ardeiul gras imi facea o minunatie de crocodil.

Chiar daca nu mai este langa mine, ori de cate ori iau o decizie importanta ma intreb "oare mama ce ar spune?".

Tata

La 16 ani mi-am dat seama ce vreau sa fiu in viata: maestru bucatar. Asa ca am parasit scoala si am hotarat sa iau lumea in piept. Tata mi-a dat 50 de pence pentru un bilet de autobuz catre Harrogate si mi-a cumparat un sandvis si o ceasca de ceai in dimineata in care am pornit in lumea larga de unul singur.

M-a sfatuit sa bat la portile hotelurilor si restaurantelor in cautarea unui loc de munca. Desi foarte speriat, am facut cum mi-a spus. Ii sunt recunoscator pentru faptul ca m-a educat sa fiu un om disciplinat si responsabil. Altfel nu as conduce acum un restaurant cotat cu trei stele Michelin.

Deschizatorii de drum

Intr-o buna zi, inainte sa plec de acasa, am batut la usa unuia dintre cele patru restaurante de doua stele Michelin care erau pe vremea aceea in Marea Britanie. Am cerut o slujba iar Mr Long si Mr Reid m-au supus la cel mai lung si mai greu interviu pentru un job din viata mea.

Niciodata in viata mea nu am mai trait la o asemenea intensitate sentimentul magic ca apartin unui loc. Mr Long si Mr Reid m-au ajutat sa imi fauresc un vis.

Mentorul meu

Am avut norocul ca prima mea slujba la Londra sa fie la restaurantul "Le Gavroche", unde am incaput pe mana lui Albert Roux, un bucatar-sef faimos. Am lucrat cu el, am gatit cot la cot cu el ani de zile iar influenta lui asupra mea s-a intins mult timp dupa ce l-am parasit.

Am devenit buni prieteni dar chiar si dupa ce am ajuns la nivelul lui profesional nu mi-am permis sa il contrazic chiar daca uneori aveam pareri opuse. A fost mentorul meu si intotdeauna o sa il respect ca atare.

Asistentul meu

L-am cunoscut pe Mr. Ishii in urma cu 16 ani iar incepand din acea zi mi-a stat alaturi. Este un ajutor de nadejde si un prieten loial. Niciodata nu s-a plans ca are prea mult de lucru. In schimb, la fiecare final de zi, cand ii multumesc pentru munca depusa, imi raspunde satisfacut "Cu mare placere". Este un om adevarat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cariera succes, #Marco Pierre White, #stele Michelin restaurante , #stiri Michelin