9 lucruri pe care Microsoft le face mult mai bine ca Apple

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 09:20
6192 citiri
9 lucruri pe care Microsoft le face mult mai bine ca Apple
Foto: allthingsapple.me

Desi Microsoft reuseste sa obtina venituri de miliarde de dolari in fiecare trimestru si detine Windows, cel mai mare sistem de operare pentru calculatoare, aceasta companie nu este la fel de bine vazuta ca Apple, in ciuda faptul ca exceleaza in multe domenii.

Majoritatea criticilor vin din faptul ca se pozitioneaza pe locul al treilea in cursa smartphone-urilor, intr-o perioada in care gloria computerelor a apus, iar dispozitivele mobile sunt la putere.

De asemenea, Microsoft are mari probleme si cu gama proprie de tablete, numita Surface, nu doar cu telefoanele.

Din cauza comentariilor negative pe care le primeste gigantul IT pe acest teme, oamenii au tendinta de a uita ca in unele cazuri se descurca mult mai bine ca Apple, principalul sau rival, scrie Business Insider.

Project Spark: Viitorul proiect al Microsoft, Project Spark, este asteptat cu nerabdare de utilizatori, deoarece face continutul interactiv de pe toate platformele companiei extrem de intuitiv si chiar amuzant. In schimb, Xcode de la Apple este excelent pentru dezvoltatori, dar nu se adreseaza utilizatorului obisnuit.

Sportul e la putere: In sfarsit, televiziunea Apple TV ofera si transmisiuni sportive, insa consoloa Xbox One de la Microsoft este plina de astfel de emisiuni, inclusiv competitii din Liga Nationala de Fotbal din SUA (NFL).

Control superior pentru jocuri: Xbox One este si consola pentru jocuri, iar ea ofera un control superior al miscarilor, spre deosebire de iOS 7.

Stai conectat tot timpul: Iconitele care iti prezinta in timp real stirile sau notificarile de pe telefon (Live Tile) sunt animate si functioneaza mai bine decat serviciul similar oferit de Apple.

Documente: In ciuda faptului ca Apple a facut o actualiziare semnificativa a serviciului iWork, Microsoft Office ramane in continuare cea mai buna optiune pentru editarea si crearea documentelor.

Retele sociale: Telefoanele ce folosesc sistemul de operare Windows 8 de la Microsoft au integrate functia People App, care aduna intr-un singur loc toate retelele de socializare, asa ca nu mai trebuie sa depui foarte mult efort pentru a le verifica pe toate. La iPhone nu exista un astfel de serviciu.

Mesaje pentru toti prietenii tai: Aplicatia iMessage este perfecta pentru a comunica cu utilizatorii iPhone, insa multi prieteni s-ar putea sa aiba telefoane de la alti producatori. Pentru a sparge aceasta bariera, Microsoft a integrat Facebook Messaging, ceea ce inseamna ca poti comunica cu toate persoanele pe care le ai in agenda, indiferent de marca smartphone-ului.

Tehnologia Cloud: Serviciul de stocare in cloud SkyDrive de la Microsoft este superior iCloud, deoarece combina cele mai bune functii de la Dropbox, traditionalul sistem de gestionare a fisierelor, cu un motor de cautare.

Motorul de cautare: Microsoft are un control excelent asupra motorului de cautare, Bing, in timp ce Apple nu are un astfel de serviciu propriu.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#Microsoft superior Apple, #Microsoft razboi Apple, #Microsoft mai bun Apple , #Apple