Fotografia zilei: Doi tocilari visatori

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 08:10
6984 citiri
Fotografia zilei: Doi tocilari visatori
Foto: imgur.com

Astazi se implinesc 40 de ani de la nasterea uneia dintre cele mai importante si mai populare companii din istorie: Microsoft.

La data de 4 aprilie 1975, Paul Allen (22 de ani) si Bill Gates (19 ani) fondau compania "Micro-Soft", la trei ani dupa ce o incercare similara, "Traf-O-Data", care isi propunea sa raporteze date legate de traficul auto, esuase.

De la scopul urmarit initial, promovarea interpreterului BASIC pentru calculatorul Altair 8800, Microsoft a ajuns pe parcursul urmatoarelor doua decenii sa domine piata cu sistemul de operare MS-DOS, Windows, Microsoft Office, intrand apoi si in industria jocurilor video cu consolele Xbox.

In fotografia zilei de astazi apar Bill Gates la varsta de 13 ani si viitorul sau partener de afaceri Paul Allen, in vremea in care, pasionati fiind de calculatoare, visau (dar nu stiau ca vor reusi) sa ajunga doi dintre cei mai celebri si mai bogati oameni ai planetei.

Foto: imgur.com

Gates si Allen erau doi prieteni tocilari de la scoala Lakeside din Seattle. Allen a absolvit mai devreme si s-a inscris la Universitatea de Stat din Washington. Gates a intrat la Universitatea Harvard, in 1973, dupa ce a obtinut un punctaj de 1590 din 1600 posibile la examenul SAT.

La scurt timp insa, a renuntat la facultate (cu acordul si sustinerea parintilor) si l-a urmat pe Allen in Albuquerque unde impreuna au pus la punct Altair Basic. Parteneriatul "Micro-Soft" a fost parafat in aprilie, dar a mai durat cateva luni pana sa se puna pe picioare oficial.

In 1979, compania s-a mutat la Bellevue, iar in 1986 la Redmond, Washington. In acelasi an a fost cotata pe bursa.

Pe 10 noiembrie 1983 la Hotelul Plaza din New York City, era anuntat oficial noul sistem de operare Microsoft Windows, cu o interfata grafica de utilizator si mediu multitasking pentru computerele IBM.

Pachetul de aplicatii de birou Microsoft Office a fost introdus in 1990.

Din 1992, compania este prezenta si in Romania, avand un centru de suport tehnic la Bucuresti si unul de dezvoltare la Timisoara. In 2003, Microsoft a achizitionat softul antivirus RAV al firmei romanestei GeCAD.

In 1982, Paul Allen a fost diagnosticat cu limfomul Hodgkin. Desi tratamentul si-a facut efectul, el a parasit Microsoft, indreptandu-se catre alte activitati. Allen ramane totusi, an de an, in fruntea clasamentului celor mai bogati oameni din lume.

Foto: winfuture.de

Bill Gates s-a retras de la conducerea Microsoft in 2008, lasandu-l la carma companiei pe Steve Ballmer, pe care il intalnise la Harvard. Cu o avere estimata de Forbes la 78 de miliarde de dolari, Bill Gates ocupa primul loc in topul celor mai bogati oameni ai lumii si locul 7 in clasamentul celor mai puternici.

Multi spun ca si-a asumat un risc enorm abandonand celebra universitate pentru a-si lansa propria companie, insa el dezminte categoric si spune ca n-a fost vorba despre niciun risc, pentru ca el a avut un plan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Microsoft Bill Gates Paul Allen, #Microsoft fondata aprilie 1975 , #Bill Gates