Ziare.com

Google a reclamat Microsoft si Nokia la Comisia Europeana - afla de ce

de Constantin Pescaru
Vineri, 01 Iunie 2012, ora 15:24

   

Google a reclamat Microsoft si Nokia la Comisia Europeana - afla de ce
Google acuza Microsoft si Nokia, intr-o reclamatie depusa la Comisia Europeana, ca ar conspira pentru utilizarea incorecta a drepturilor de proprietate intelectuala si a brevetelor impotriva companiilor concurente din industria IT.

Nu este pentru prima data cand compania lui Sergey Brin a facut demersuri legale impotriva altor giganti din acest domeniu, pana acum existand procese cu Apple, Samsung, Oracle si HTC, printre altii, noteaza canadianbusiness.com.

Google sustine ca Microsoft si Nokia au transferat 2.000 de brevete catre compania canadiana MOSAID, ale carei afaceri vizeaza dobandirea si valorificarea agresiva a drepturilor de proprietate intelectuala, in principal prin litigii.

Firma a estimat ca veniturile sale vor creste, in urmatorii 10 ani, cu un miliard de dolari, dupa aceasta tranzactie. Potrivit intelegerii, banii obtinuti de pe urma drepturilor de proprietate intelectuala se vor imparti, in mod egal, intre MOSAID, Nokia si Microsoft.

Portofoliul acesta este extrem de important, deoarece aproximativ 1.200 dintre ele sunt considerate a fi esentiale pentru functionarea retelelor 2G, 3G si 4G pe telefoanele mobile.

Microsoft a calificat reclamatia Google drept "o tactica disperata", iar Nokia si MOSAID nu au dat declaratii pe aceasta tema.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1290 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor