Microsoft ataca serviciile Google si politica sa de privacy

Joi, 02 Februarie 2012, ora 09:05
6256 citiri
Microsoft ataca serviciile Google si politica sa de privacy
Foto: Webnews

Microsoft, mizand pe reactia prompta a utilizatorilor refractari la schimbarile politicii de privacy anuntate de Google, a cumparat pagini intregi de publicitate pe principalele cotidiane din SUA.

Promovandu-si in forta propriile produse si servicii, grupul din Redmond lanseaza in aceasta ampla campanie o provocare directa Unchiului G, propunand transferul de la Gmail la Hotmail, de la Google la Bing, de la Google Docs la Office 365 si de la Chrome la Internet Explorer, relateaza Webnews.

Sub motto-ul "Putting people first", Microsoft doreste sa transmita cititorilor o invitatie la solutii alternative celor oferite de Google, cu obiectivul evident de a atrage o buna parte din utilizatorii acestuia in propria gospodarie, cu promisiunea acordarii unei atentii deosebite persoanei si respectarii drepturilor acesteia inainte de toate.

Atacul este dur: in opinia celor de la Microsoft, utilizatorii sunt "frustrati" si "dezorientati" din pricina ultimelor avizari lansate de Google in mod repetat, cu privire la schimbarile pe care le va aplica in modul de gestionare a datelor sensibile, fara a respecta dreptul la "liberul arbitru", fara a acorda posibilitatea unei alegeri.

Frank X. Shaw, responsabilul cu comunicarea din cadrul Microsoft, sustine asadar ca solutia de abandonare a serviciilor Google si transferul catre cele propuse de Microsoft ar insemna "evitarea transformarii in obiecte de schimb pe piata publicitara si intoarcerea la statutul de persoane reale inainte de toate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Microsoft ataca serviciile Google, #Microsoft critica politica Google , #Google