Microsoft a prezentat noul Internet Explorer 9

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 16:24
1892 citiri
Microsoft a prezentat noul Internet Explorer 9

Microsoft a lansat, marti, o platforma de test drive a Internet Explorer 9 care va suporta HTML5, prin intermediu caruia developerii vor putea testa si contribui la dezvoltarea noului browser despre care Microsoft spune ca va ridica standardele industriei web.

Noua versiune a Internet Explorer 9 a fost prezentata la conferinta MIX10 din Las Vegas si include suport extins pentru HTML5, grafica si text accelerate hardware si un nou motor JavaScript.

"Internet Explorer 9 e primul browser care ia standardele web folosite de developeri si le face sa functioneze mai bine pe PC-urile moderne prin intermediul Windows", a spus Dean Hachamovitch, responsabilul cu designul si dezvoltarea Internet Explorer, citat de Money.

Inovatiile IE9 vin pe fondul eforturilor Microsoft de a pune accent pe interoperabilitate si performanta pe web, permitandu-le developerilor sa foloseasca acelasi markup si sa livreze aplicatii web cu functionalitati extinse si grafica mai buna.

Microsoft a anuntat, cu aceasta ocazie, suportul pentru o serie de specificatii ale HTML5, printre care se numara CSS3, grafica vectoriala scalabila (SVG), XHTML parsing si tag-urile video si audio ce folosesc codec-urile standard ale industriei (H.264/MPEG4 si MP3/AAC).

Microsoft a demonstrat capacitatile noului motor JavaScript care se foloseste de multiplecore-ul chip-urilor moderne pentru a imbunatati performanta web. Prin interoperabilitatea noului motor JavaScript combinata cu tehnologia Direct 2D, Internet Explorer 9 va da developerilor posibilitatea sa le ofere utilizatorilor o experienta mai bogata si o livrare mai rapida a aplicatiilor web si mobile.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Internet Explorer 9, #Microsoft Internet Explorer 9 , #Internet Explorer