Microsoft renunta la o versiune de Windows: Cu ce va functiona noua tableta Surface 3

Vineri, 27 Martie 2015, ora 12:13
4272 citiri
Microsoft renunta la o versiune de Windows: Cu ce va functiona noua tableta Surface 3
Foto: Microsoft

Microsoft a renuntat oficial la controversatul sistem de operare Windows RT, ce a dotat tabletele Surface RT si Surface 2, astfel ca succesoarea acestor dispozitive, Surface 3, va folosi Windows 10.

Informatia a fost obtinuta de publicatia Win Beta.

Veste neasteptata de la Microsoft: Surpriza pregatita pentru utilizatorii cu Windows piratat

De asemenea, Surface 3 va avea un procesor mai putin performant, anume Intel Atom sau Core M, astfel ca pretul va fi mai mic decat cel al versiunilor anterioare. Surface 2 costa 449 de dolari.

Mai multe detalii vom afla de la Microsoft in cadrul conferintei ce va avea loc pe 29 aprilie, arata Engadget.

Pana acum, pentru gigantul IT, tabletele au produs o gaura de 1,7 miliarde dolari, in 2013 si 2014, potrivit estimarilor analistilor.

Windows RT, un esec

Windows RT a fost gandit initial ca un sistem de operare destinat smartphone-urilor si tabletelor. Dar acesta nu a fost la fel de performant ca versiunile anterioare. Pana si partenerii de traditie ai Microsoft au renuntat la el. De exemplu, Nvidia l-a numit "dezamagitor", iar Samsung a anulat planurile de lansare a unor dispozitive cu acest sistem de operare, in 2013, arata The Verge.

Windows 10, uniformizare pentru toate dispozitivele

De asemenea, decizia de a renunta la sistemul de operare Windows RT pentru noua tableta era oarecum previzibila, in conditiile in care Microsoft a anuntat ca va incerca, incepand cu Windows 10, sa propuna o uniformizare a sistemului de operare pentru toate device-urile sale (desktop, laptop, tablete, telefoane etc.).

Revolutia Windows 10: Vom putea controla lustra si toasterul cu telefonul mobil

Pe de alta parte, utilizatorii care folosesc o varianta piratata de Windows vor avea parte de o surpriza: actualizare gratuita la cea mai noua versiune a sistemului de operare.

"Vom face upgrade-ul pentru toate calculatoarele, care ruleaza cu un soft original sau nu, la Windows 10", a precizat un oficial al companiei pentru agentia de stiri Reuters.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Microsoft renunta sistem operare, #Microsoft tableta Windows 10, #Surface 3 Microsoft, #Surface 3 Windows 10 , #lansare